Genel

Katarlı yatırımcı öğrenci yurdu inşa edecek!

Katarlı Al Hassan Group'un ortaklığında kurulan BBMRED' in Yönetim Kurulu Başkanı Bahadır Yetki Türkiye'de 2014 yılı içerisinde 175 milyon dolarlık yatırım için hazırlıklarının tamamlandığını belirtti...

Katarlı Al Hassan Group'un ortaklığında kurulan BBMRED'in Yönetim Kurulu Başkanı Bahadır Yetki Türkiye'de 2014 yılı içerisinde 175 milyon dolarlık yatırım için hazırlıklarının tamamlandığını ve nitelikli öğrenci yurtlan geliştirip işletmek ile ilgili çalışmalarının mevcut olduğunu söyledi. 


Bahadır Yetki, BBMRED'in 2013 Mayıs ayında uluslararası taahhüt ve gayrimenkul geliştirme sektörlerinde 20 yılı aşkın üst düzey yönetim tecrübesi sahibi Türk profesyonel Mehmet Özdemir ve kendisi ile Katar'ın önde gelen gruplarından Al Hassan Group Yönetim Kurulu Başkanı Jumah Eisa Al Hassan Al Mohannadi tarafından kurulduğunu söyledi. 


Amaçlarının gayrimenkul geliştirme sektörüne doğrudan yatırım yaparken, yatırım platformları ile Türkiye'de finansal ve stratejik açığı bulunan projelerin hayata geçmesine imkan sağlamak olduğunu belirten Yetki, "Bizim çatısını kurduğumuz ve kaynak aktarımı yapacağımız platformlara başta Katar ve Körfez ülkelerinden olmak üzere uluslararası ortaklarımızın da katılımlarını sağlayarak projelerin sağlıklı fonlanmasına imkan sağlayacağız. 


Bu imkanları kullandığımız tüm projelerin sağlıklı geliştirilmesi başarılı ve sürdürülebilir olması hedefimiz. Sadece bakir projeler değil, gerek finansal gerek ise yönetimsel sebepler ile geliştirilmesi ya da halata geçirilmesi mümkün olmayan projeleri olan yerli ve yabancı gayrimenkul geliştirme firmaları ile de ortak başarı imkanlarını değerlendirmeye açık olacağız. 


Aynı şekilde yola çıkmış ancak rotasından şaşmış, ekonomik ya da hukuki olarak geçerliliğini yitirilmiş, 'Rehabilitasyon' ihtiyacı olan projelerin de sağlığına kavuşması için de iş birliktelikleri ile ilgileneceğiz. Her iki konunu da sağlıklı yürütülebilmesi için tek şartımız şeffaflık olacaktır. Projenin hayata geçmesini ya da hayatını sağlıklı bir süreçte tamamlamasını engelleyen faktörler doğru ve açık şekilde tespit edilebilir ise yeniden yapılanma süreçlerinde başarı sağlanır" dedi. 


Nitelikli öğrenci yurtlan yapacaklar Türkiye'de nitelikli öğrenci barınma ihtiyacının uzun süredir farkında olan bir ekip olduklarını söyleyen Yetki, "A+ öğrenci yurtlan geliştirmek ve işletmek ile ilgili çalışmalarımız mevcut. Ancak son günlerde tesadüfen eş zamanlı gelişen ve Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca yurt açığını kapamak için başlatılan kiralama ihalelerinin varlığında adımlanmızı daha temkinli atmak istiyoruz. Çok kısa zamanlı bir ihaleye yeteri hazırlığı yapmadan girmemiz doğal olarak söz konuşu olamayacağından bu ihaleler ile ilgilenmemiz mümkün olmadı ancak sonuçlara göre stratejimizi yeniden belirleyerek bu girişimimizi yola çıkaracağız. Türkiye'de bu girişim altında hayata geçecek projelerin geliştirilmesi ve işletilmesi için ' BBMRED Student Housing Investment Platform - TR' ismi altında ayrı bir platformumuzun hızla oluşumunu tamamlayacağız. Kısa zaman içerisinde kuvvetli ve önemli bir fon yapısına kavuşmasını amaçlıyoruz" dedi.


Dünya Gazetesi