Teknoloji

Katlanabilen iPhone ve iPad yolda! Katlanabilen telefon dünyasına yeni bir soluk gelecek!

Apple, katlanabilir iPhone'u için her gün bir adım daha atıyor. Son gelen haberlere göre yeni bir patenti var. Detaylar için tıklayınız... Son sızıntılara göre marka bu ekranları korumak için yeni bir patente sahip

Haberin başında Apple'ın katlanabilir iPhone modeli için aldığı ekran patentinden bahsetmiştik. Son sızıntılara göre marka bu ekranları korumak için yeni bir patente sahip. Her geçen gün daha fazla patent haberinin gelmesiyle işler daha da kızışıyor. Yakın gelecekte katlanabilir bir iPhone görebiliriz.

ShiftDeleteNet'ten Yakup Kaan Orman'ın haberine göre; geçtiğimiz haftalarda Apple'ın katlanabilir ekran patentinden bahsediyorduk. Markadan aldığı bu patentlerle yakın gelecekte katlanabilir iPhone modellerini göreceğimizi söylüyor. Yüzeyi serbestçe saran bu katlanır paravan modeli hassas bir şekilde yapılmıştır. Marka, ekranınızı da korumak için gerekli patentlere sahiptir.

Apple'ın aldığı bu yeni patentin dosya adı ise oldukça farklı. "Kendini geri çeken görüntüleme cihazları ve düşme algılama kullanan ekran koruma teknolojisi" adı altında talepte bulunuldu. Uygulamanın adından bir şey anlamak oldukça zor. Tekniğin ne anlama geldiği tam olarak belli değil, ancak ortaya çıkan ayrıntılar sorunun doğasını açıklıyor. Patente ve beraberindeki teknik çizimlere baktığınızda Apple'ın dikey yükseklik sensörü kullanacağını düşünebilirsiniz. tıpkı bir uçak gibi. Telefonun yerden yüksekliğini hesaplayan bu sensör, telefonun kırılgan ekran yapısının kapanması veya düşmesi gibi ani yükseklik kaybı durumlarında ekranı ters çeviriyor. Bu, mevcut üretim teknikleriyle kırılgan ve pahalı olan ekranları korur. İlk dokunmatik ekranlar gibi katlanabilir ekranlar yaygınlaştıkça bu maliyetler düşecek.

Apple, uzun ömürlü telefonlar yapma sloganını birçok yönden kanıtladı. Örneğin iPhone 5S piyasaya çıktığında aldığı telefon koruma sistemi patenti. Telefon yere düştüğünde arkasında bulunan bir sensör bunu algılayacak ve titreşim motoru sayesinde dönmeye başlayacak ve yumuşak bir şekilde yere inecektir.Bu oldukça ütopik fikir henüz patent aşamasında. hiç kalmadı. Bir süre daha böyle kalacak gibi görünüyor.

Katlanabilir iPhone haberlerinin ardından katlanabilir iPad için de iddialar var. Asus Zenbook 17 Fold gibi tasarıma sahip modellerin katlanabilir iPhone'dan önce geleceği söyleniyor. Patentte yer alan fotoğraflara bakıldığında iPad'den çok iPhone'a odaklanıldığı görülüyor ki bu sürpriz olabilir. 

Vatan Bilgisayar'dan Huawei Mate 50 Pro'ya uçuran indirim! 18 Mart 20223 fiyat listesi...
BİM'den iPhone müjdesi! iPhone 13 Pro Max'ten sonra iPhone 14 Pro Max geldi! 17 Mart 2023 fiyat listesi...
15 dakikada yüzde 100 şarj olan Xiaomi Mi 11T Migros'ta! 17 Mart 2023 fiyat listesi...