Kent Haberleri

Katma Değer Vergisi yüzde 20'ye yükseltildi! KDV artışı Resmi Gazete'de! 

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile mal ve hizmetlere uygulanan Katma Değer Vergisi'nde (KDV) artışa gidildi. İşte ayrıntılar...  Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı'na göre mal ve hizmetlere uygulanan Katma Değer Vergisi'nde (KDV) artışa gidildi

Katma Değer Vergisi'ne (KDV) artış yapılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı kararı, bugünkü 32241 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı'na göre mal ve hizmetlere uygulanan Katma Değer Vergisi'nde (KDV) artışa gidildi.

Buna göre, mal ve hizmetlere uygulanan yüzde 18'lik Katma Değer Vergisi yüzde 20'ye çıkarıldı. Bazı mal ve hizmetlere uygulanan yüzde 8 oranındaki KDV'de yüzde 10 yapıldı. 

Karar, yayımını takip eden üçüncü gün yürürlüğe alınacak.

Katma Değer Vergisi yüzde 20'ye yükseltildi! KDV artışı Resmi Gazete'de! 

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; harçlar kanununa bağlı tariflerde bulunan maktu harçlarda da yüzde 50 oranında artış uygulandı. 

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan harçlar kanununa bağlı tarifelerde yer alan harç tutarlarının yeniden belirlenmesine ilişkin Cumhurbaşkanı kararına göre, sürücü belgesi harçları hariç olacak şekilde, tarifelerde bulunan ve 2023'te uygulanan maktu harç tutarlarına yüzde 50 zam geldi. 

Ticari mahiyette olmaksızın, yolcuların kendi kullanımları için yurt dışından getirdikleri telefon kullanım izin harcı 20 bin Türk Lirası'na yükseltildi. 

Katma Değer Vergisi yüzde 20'ye yükseltildi! KDV artışı Resmi Gazete'de!

Yeni artışlar, pasaport, çalışma izni, tapu ve kadastro, ipotek, dava, noter, yargı, gemi-liman, ruhsat ve diploma harçları da dahil olacak şekilde birçok alandaki tahsil edilen harçları içeriyor. 

YURT DIŞI TELEFON HARCI YÜZDE 228 ARTTI 

Aynı Cumhurbaşkanı kararı kapsamında, ticari mahiyette olmaksızın, yolcuların kendi kullanımları için yurt dışından getirdikleri cep telefonlarından alınan izin harcında da yüzde 228 oranında yükseliş yapıldı. 

Söz konusu harç, 6 bin 91 liradan 20 bin liraya yükseltildi. 

Karar bugün yürürlüğe alındı. 

Altın şaha kalktı! Gram altın fırladı! Çeyrek, yarım altın, Cumhuriyet altını ne kadar? 7 Temmuz 2023 altın fiyatları

THY Haziran ayında 7,7 milyon yolcu taşıdı!

Dar gelirli karalar bağladı! Aile Destek Programı ödemeleri uzatıldı mı? Sosyal destek ödemesine zam gelecek mi?

Memurlara seyyanen zam her ay yatacak mı? Seyyanen zam ne kadar 2023! Memurlar hemen rakamlara göz atın!