28 / 04 / 2024

Kayağıl Termal Tesisi hizmete açıldı!

Kayağıl Termal Tesisi hizmete açıldı!

Uşak Belediyesi tarafından yaptırılan Kayağıl Termal Tesisi hizmete açıldı. şak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, toplam 6 milyon 500 bin liraya mal olan tesisin kent ekonomisini canlandıracağını söyledi.




Türkiye'nin alternatif turizm kaynakları arasında önemli yere sahip olan termal kaynakların zengin olduğu Uşak, yeni bir tesis kazandı. Uşak Belediyesi tarafından yaptırılan Kayağıl termal Tesisleri, törenle açıldı. Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, toplam 6 milyon 500 bin liraya mal olan tesisin kent ekonomisini canlandıracağını söyledi. Erdoğan, "Şehir merkezine 10 kilometre mesafedeki tesiste kadın ve erkek Türk hamamları, sauna, tuz odası, termal ve normal yüzme havuzları bulunuyor. Uzun zamandır beklediğimiz tesislerin tamamlanmasıyla yeni yatırımların kapısını araladık" dedi.


20 oteli kaldırır

Başkan Ali Erdoğan, Kayağıl Termal Tesisleri'nde 500 kişiye aynı anda hizmet verebilecek kapasitedeki hamam ve yüzme havuzlarının yanında ilk etapta 18 apart tarzında konaklama tesisi yaptıklarını söyledi. Bunlar tamamlandığında 120 yeni apartları da yapmaya başlayacaklarını kaydeden Erdoğan, bölgenin orman içinde 20 otelin ihtiyacına cevap verecek özellikte olduğunu belirterek, "Buraya 5 yıldızlı otel yapacak yatırımcılara da kapımız sonuna kadar açıktır. Yeter ki Uşak ekonomisini kalkındıracak yatırımlar olsun" diye konuştu.


Hastalıklara iyi geliyor

Kayağıl bölgesinde 3 adet kuyu açtıklarını ve bu kuyulardan çıkan suyun 19 ayrı hastalığa şifa olduğunu dile getiren Başkan Erdoğan şu bilgileri verdi: "Kuyularımızdan çıkan içilebilir termal su özelliğinde ve doktor tavsiyesiyle hangi oranda nasıl kullanılması gerekiyorsa o şekilde kullanıldığında şifa kaynağı. Birçok hastalığa şifa olacak tesisimizin bugün açılışını yapacağız. Her türlü konfor düşünülerek yapılan tesisimizi halkımız, Kurban Bayramı'na kadar ücretsiz kullanabilir. Bayramdan sonra kişi başı 5 lira olarak ücretlendirme uygulanacak ve abone sistemine geçilecek. 12 yaşına kadar olan çocuklar ise ailesinin yanında ücretsiz olarak girebilecekler. Tesis havuzları, pazartesi günleri bakıma alınarak dinlendirilecek. Tesisimiz, tüm halkımıza şimdiden hayırlı olsun."



Yeni Asır




Geri Dön