27 / 04 / 2024

Kayaköy'ün imar sorunu meclis gündeminde!

Kayaköy'ün imar sorunu meclis gündeminde!

Fethiye ilçesindeki turizm merkezi Kayaköy'ün imar sorunu TBMM gündemine taşındı. CHP'li Girgin, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...  



CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Fethiye ilçesindeki turizm merkezi Kayaköy'ün imar sorununa ilişkin soru önergesi hazırladı. Girgin, sorusunun Kültür Ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Girgin, ''1922 yılında Yunanistan'a mübadeleyle giden Kumlardan kalma tarihi Kayaköy'ü, Fethiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biridir

UNESCO tarafından Dünya Dostluk ve Barış Köyü ilan edilen Kaya köy, beş bin yıllık tarihiyle binlerce yerli ve yabatcı turistin ziyaretine uğramaktadır.

Kayaköy yerleşmesinin kentsel ve arkeolojik sit alanları, doğal güzellikleri ve farklı kültürleri içeren zengin öğelerle donatılmış yapısı itibarıyla dünyanın er gözde noktalarından biri olmasına rağmen, imar planlarının bulunmamasından dolayı nem çok sayıda ruhsatsız yapı oluşmuş, hem de plansızlıktan dolayı yol, otopark, yeşil alan, okul alanları, sağlık alanları, teknik ve sosyal altyapı alanları oluşturulamamıştır.'' diye konuştu.

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin'in soruları.
1) Kayaköy'de bir bir türlü tamamlanamayan imar sorunu ile ilgili bir çalışmanız var mıdır?

2) Kayaköy’de imar barışı sonrası "İmar Barışı'' adı altında yaşanan kaçak yapılaşma ve ruhsatsız yapılar ile ilgili iddialar hakkında bakanlığınızca herhangi bir çalışma yapılmakta mıdır?

3) Bakanlığınızca yapılacak çalışmalar kapsamında belediye, Sivil Toplum Kuruluşları ve bölge halkının görüş ve önerilerinden yararlanmayı düşünüyor musunuz?


Geri Dön