Genel

Kayaşehir İlköğretim okulu ders başı yapamadı!

16 milyon öğrenci, geçen hafta çalan ders ziliyle yeni eğitim dönemine başlarken İstanbul'daki iki okul, öğretmen atamaları kesinleşmediği için ders başı yapamadı

Başakşehir'deki TOKİ Kayaşehir Mevlana ve Kayaşehir İlköğretim okullarına kayıt yaptıran 4 bine yakın öğrenci, önlüklerini, çantalarını hazırladı, evlerinde okula çağrılacakları günü bekliyor.

İstanbul'un yeni yerleşim bölgelerinden Kayaşehir'de okul binalarının teslimi temmuz ayı sonunda gerçekleştirildi ve iki okulun kurucu müdürleri atandı. Öğretmenlerin de ataması yapıldı ancak valilikten onay çıkmadığı için ders başı yapılamadı. Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bu bilgiyi doğrularken veliler, valilik onayının bu kadar uzun sürmesine tepki gösteriyor. Okul yetkilileri ise atamaların gecikmesini İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ihmalkrlığına bağlıyor. Başbakanlık dahil yetkili makamlara gecikmelerle ilgili şikyet dilekçelerini ileten öğrenci velileri, öğretmen atamalarının yapılarak çocuklarının bir an önce eğitime başlamasını istiyor.
Zaman