İş Fırsatları

Kaymakamlık sınavı 2023: ÖSYM kaymakamlık sınavı başvuru tarihi belli oldu! Son dakika...

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından 3 Aralık'ta yapılacak İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavı başvuru tarihi belli oldu. Peki 2023 kaymakamlık sınavı başvuruları ne zaman? Kaymakamlık sınavı başvuruları ne zaman sona erecek? İşte merak edilenler...

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı'ndan kaymakamlık sınavı için son dakika açıklaması geldi.  3 Aralık'ta yapılacak İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavı'na başvuruların bugün başlandığı ve 30 Ekim'e kadar yapılabileceğini bildirildi.

KAYMAKAMLIK SINAVI BAŞVURU TARİHİ 2023!

ÖSYM'nin internet sitesindeki duyuruya göre, 2023 İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavı (2023-Kaymakamlık), 3 Aralık'ta uygulanacak. Kaymakamlık sınavına başvurular, 20-30 Ekim 2023 tarihlerinde yapılacak.

KAYMAKAMLIK SINAVI BAŞVURULARI NEREDEN YAPILACAK?

Başvuru yapmak isteyen adaylar, başvurularını bugünden itibaren ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla, ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" internet sitesinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından yapabilecek.

KAYMAKAMLIK SINAVI İLE İLGİLİ DETAYLAR!

Kaymakamlık sınavı ile ilgili detaylar merak ediliyor. Kaymakamlık sınavı ile ilgili ayrıntılı bilgiye, ÖSYM'nin internet sitesindeki 2023-Kaymakamlık Sınavı Kılavuzu'ndan ulaşılabiliyor.

2023 KAYMAKAM MAAŞLARI NE KADAR?

-Kaymakam 1. sınıf: Önceki maaş 35 bin 846 Türk Lirası (Derece1/4)
-Zamlı maaş: 50 bin 213 Türk Lirası.

KAYMAKAMLIK SINAVI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Üniveristelerin veya diploma denkliği Yükseköğretim Kurulu'ndan onaylanmış olması şartıyla yabancı üniversitelerin en az dört yıllık lisans eğitimi veren fakültelerinin uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, iktisat, işletme, maliye ve finans, sosyoloji, halkla ilişkiler ve tanıtım, psikoloji bölümlerinden veya bu bölümlerden herhangi birinin müfredatında yer alan derslerin en az yüzde seksenine sahip olan diğer bölümlerden ya da hukuk fakültelerinden mezun olmak,

 Üniversitelerin sosyal bilimler, mühendislik fakülteleri ile tarih bölümlerinde en az dört yıllık lisans eğitimi yapmış ve uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, hukuk ve iktisat alanlarında lisansüstü eğitim yapmış olmak.

 Yukarıdaki bölümlerden mezun olmayan kaymakam aday adayları; mezun oldukları bölümlerin müfredatının bahsedilen bölümlerin müfredatının yüzde seksenine sahip olduğuna ilişkin Yükseköğretim Kurulundan alacakları eşdeğerlik belgesini, lisansüstü eğitim yapan kaymakam aday adayları ise noter onaylı diploma suretlerini ya da mezun olduklarını gösterir resmi belgeleri mülakat sınavı için evrak teslimi esnasında diğer evraklarla birlikte İçişleri Bakanlığına ibraz etmek zorunda.

1700 sayılı Dahiliye Memurları Kanunu’nun 2 ve 2/A, 657 sayılı DMK’nın 48/A, 1 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 274/A ve Kaymakam Adayları Yönetmeliği’nin beşinci maddelerinde yer alan şartları taşıyor olmak,

 01 Ocak 2023 tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak (01.01.1988 ve daha sonraki tarihlerde doğanlar).

 Askerlikle ilişiği bulunmamak; askerlik hizmetini yapmış, erteletmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak.

Hangi memur kaç para maaş alacak? İşte kalem kalem zamlı doktor polis, öğretmen, hemşire, avukat, kaymakam maaşları!