28 / 04 / 2024

Kaymakamlık sınavına giriş belgelerinin erişime açıldığı duyuruldu

Kaymakamlık sınavına giriş belgelerinin erişime açıldığı duyuruldu

Kaymakamlık sınavı giriş yerleri açıklandı. 2023 ÖSYM Kaymakamlık sınavı giriş belgeleri sorgulama ekranından sınava girilecek yerler belirlendi. İşte haberin ayrıntıları...



Kaymakamlık sınavı giriş yerleri, 3 Aralık 2023'te yapılacak olan kaymakamlık sınavına katılım sağlayacak adaylar tarafından araştırılıyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan açıklama kapsamında, 2023 kaymakamlık sınavı giriş belgeleri erişime açıldığı kaydedildi..Peki, kaymakamlık sınavı giriş belgeleri nelerdir? ve nasıl sorgulanır?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 3 Aralık 2023'te yapılacak İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavı'na (2023-Kaymakamlık) katılacak adayların sınava giriş belgelerini erişime açıldığı bildirildi.

KAYMAKAMLIK SINAVI GİRİŞ YERLERİ NASIL SORGULANIR?

ÖSYM tarafından yapılan açıklama kapsamında, adayların, sınava girecekleri yer bilgisinin yer aldığı sınava giriş belgelerini, "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle edinebileceği kaydedildi.

KAYMAKAMLIK SINAVI NE ZAMAN?

Yapılan açıklamada, 3 Aralık'taki 2023 tarihinde gerçekleştirilecek olan Kaymakamlık sınavı için adayların saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacağı uyarısında bulunuldu.

KAYMAKAMLIK SINAVINI KAZANDIKTAN SONRA NE OLUR?

Daha önce memur olarak asaleti tasdik edilmiş olan ve 2 yıl içinde kaymakam adayı olarak asaleti tasdik edilmemiş olanlar Bakanlığın merkez ya da taşra teşkilatında Genel İdare Hizmetleri sınıfına atanır. Kursu başarıyla tamamlayanlar kura yöntemi ile atanır.

Kaymakamlık sınavına giriş belgelerinin erişime açıldığı duyuruldu

HANGİ BÖLÜMLERDEN MEZUN OLANLAR KAYMAKAN OLABİLİR?

Kaymakam olabilmek için girilen sınavlarda hangi bölümlerden mezun olunursa sınava girilebilir merak konusu. Buna göre; İçişleri Bakanlığı Mülki İdare Amirliği Hizmetleri Sınıfı'na 100 (yüz) kaymakam adayı alınacaktır. ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, hukuk ve iktisat alanlarında lisansüstü eğitim yapmış olmak. 

KAYMAKAMLIK SINAVINDA NELER SORULUR?

Yapılacak sınavda adaylara otuz dört sorudan oluşan Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi ile altmış altı sorudan oluşan Alan Bilgisi Testi olmak üzere toplam 100 soru sorulmaktadır.

EN GENÇ KAYMAKAN KAÇ YAŞINDA?

Kaymakam olabilmek için otuz beş yaş üst sınırı olan kaymakamlık genç yaşlarda alınabilen bir unvandır. Bu duruma bir örnek olarak ülkemizdeki en genç kaymakam 2023 itibarı ile Çorum'un Boğazkale ilçesinde görev yapan kaymakamdır. Türkiye'nin en genç kaymakamı olduğu belirlenen kişi yirmi sekiz yaşındadır ve şu an etkin olarak görevini sürdürmektedir.

Kaymakamlık sınavı 2023: ÖSYM kaymakamlık sınavı başvuru tarihi belli oldu! Son dakika...

Hangi memur kaç para maaş alacak? İşte kalem kalem zamlı doktor polis, öğretmen, hemşire, avukat, kaymakam maaşları!


Geri Dön