29 / 04 / 2024

Kayseri Anadolu Harikalar Diyarı'nı Elit Aşž yapacak!

Kayseri Anadolu Harikalar Diyarı'nı Elit Aşž yapacak!

Kayseri Büyükşehir Belediyesinin en önemli  projelerinden biri olan Anadolu Harikalar Diyarı 'nda, eğlence parkının yapım ve işletmesi, ihale ile 25 yıllığına kiraya verildi



Kayseri Büyükşehir Belediyesinin en önemli  projelerinden biri olan Anadolu Harikalar Diyarı 'nda, eğlence parkının yapım ve işletmesi, ihale ile 25 yıllığına kiraya verildi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Beyhan, Encümen  Salonundaki ihale öncesi yaptığı açıklamada, Anadolu Harikalar Diyarı  Projesi 'nin, Kayseri 'nin sosyal ve kültürel hayatına önemli katkılar  sağlayacağını söyledi.

Proje çerçevesinde toplam 70 milyon lira yatırım yapılacağını belirten  Beyhan, 'Bu tesislerin 1 Mayıs 2013 'e kadar tamamlanması planlanıyor. İhaleyi  kazanan firma, ilk 2 yılda 40 milyon lira, sonraki yıllarda da 30 milyon lira  yatırım yapacak ve burayı işletecek. 5. yıldan itibaren de her yıl net satışlar  üzerinden ihale sonucunda belirlenen yüzde oranı kadar belediyeye ödeme yapacak'  dedi.

Tek firmanın katıldığı pazarlık usulü ile yapılan ihalede, net satışlar  üzerinden Kayseri Büyükşehir Belediyesi 'ne yüzde 4.5 oranında pay vermeyi teklif  eden Elit A.şž, ihaleyi kazandı.

AA


Geri Dön