Ulaşım

Kayseri Ankara arası 1,5 saat olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Ankara-Kayseri arasındaki hızlı tren projesine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Ankara-Kayseri arasındaki hızlı tren projesine ilişkin, "Bu proje 3 sene sonra bittiğinde vatandaşımız, Kayseri’de eski gar binasından kolaylıkla trene binip, 1,5 saatte Ankara’da olacak."dedi.

 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; hızlı tren hattının yapım çalışmalarına bu yılın ortasında başlanmasının hedeflendiğini sözlerine ekleyen Bakan Özhaseki, şunları söyledi;

 

"Yerköy’e kadar olan bölüm 3 yıl içinde biter. Zaten Yerköy’den sonraki bölümün inşaatı şu anda devam ediyor. Bu proje 3 sene sonra bittiğinde vatandaşımız, Kayseri’de eski gar binasından kolaylıkla trene binip, 1,5 saatte Ankara’da olacak. Hızlı tren ve diğer hatlar oraya gelmeye devam edecek. Vatandaşımız Kayseri’nin içinde gerekirse yürüyerek gar istasyonuna kadar gelip Ankara, İstanbul ya da başka istikametlere doğru yolculuğunu devam ettirecek."

 

Kayseri’de yapımına başlanacak banliyö hattı ile karayolu projesi hakkında da açıklamalar yapan Özhaseki yeni projeler hakkında şunları aktardı;  "Kahramanmaraş tarafına doğru giden ve Dokuzdolambaç olarak bilinen yollardaki tünellerin yapılıp bu yolların kısaltılması hususunda arkadaşlarımız projelerini aktardılar. Daha önce çok konuşulan bir konu da Yeşilhisar’dan İncesu’ya, İncesu’dan da Kayseri’ye ve Sarıoğlan’a doğru gidecek hatta banliyö trenlerinin kullanılması işiydi. Sağ olsunlar, herkes üzerine düşen vazifeyi yaptı. Allah’tan bir mani gelmezse nisan ayında inşallah İncesu-Yeşilhisar’dan Kayseri’ye kadar taşımacılık başlayacak. 2. etabın çalışmaları da sene sonuna kadar bitecek. 2018 sonu geldiğinde Yeşilhisar’dan Sarıoğlan’a kadar giden hat banliyö olarak da vatandaşımız tarafından kullanılacak."