04 / 05 / 2024

Kayseri Gevher Nesibe Mahallesi'ndeki riskli bina ne zaman yıkılacak!

Kayseri Gevher Nesibe Mahallesi'ndeki riskli bina ne zaman yıkılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamda yaptığı riskli binaların tespiti sırasında, Gevher Nesibe Mahallesi'ndeki İŞKUR binası da depreme dayanıksız çıkmış ve İl Müdürlüğü daha sonra başka bir binaya taşınmıştı.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamda yaptığı riskli binaların tespiti sırasında, Gevher Nesibe Mahallesi'ndeki İŞKUR binası da depreme dayanıksız çıkmış ve İl Müdürlüğü daha sonra başka bir binaya taşınmıştı. İşte yaşanan bu gelişmelerin ardından aradan 1 yıl geçti ancak henüz depreme dayanıksız denilen eski binada bir çalışma başlatılmadı. 

KONUYLA ilgili olarak bilgi veren Kayseri Çalışına ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Ayçiçek, şehirlerarası otobüs terminali civarında bulunan eski Atlas Koleji'nin bulunduğu arsanın kuruma ait olduğunu belirterek, "Önümüzdeki yıl o bölgeye yeni binamızın temeli atılacak. 

İnşallah oraya taşınacağız, şu an kiradayız. Bunun yanında eski yani depreme dayanıksız çıkan binada yıkılacak yerine yenisi yapılacak. Orası da merkez irtibat büromuz olacak" dedi. 

Kayseri İŞKÜR'a ait Gevher Nesibe Mahallesi'ndeki bina, kurum yetililerinin talebinin ardından geçtiğimiz yıl Çevre ve Şehircilik Bakanlık tarafından yetki lisansı verilen Erciyes Üniversitesi bünyesindeki uzman ekiplerce incelenmiş ve binanın depreme dayanıksız olduğu tespit edilmişti. Binanın riskli çıkmasının ardından harekete geçen kurum, yeni bir binaya taşınmış ve yaklaşık 1 yıldır da İŞKUR Gülük Mahallesi Düvenönü İş Merkezi'nde hizmet veriyor. 


RİSKLİ BİNANIN NE ZAMAN YIKILACAĞI MERAK KONUSU! 

Ancak aradan geçen onca süreye rağmen riskli olduğu tespit edilen eski binada henüz bir çalışma yapılmamış olması ise akıllarda soru işaretleri bırakıyor. 

Depreme dayanıksız çıkan binanın çevre için tehlike oluşturduğu konusunun gündeme gelmesi ile birlikte binanın ne zaman yıkılacağı ise merak konusu oldu. 

Konuyla ilgili olarak bilgi veren Kayseri Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Ayçiçek ise şehirlerarası otobüs terminali civarında bulunan eski Atlas Koleji'nin bulunduğu arsanın kuruma ait olduğunu belirterek, önümüzdeki yıl o bölgeye yeni binanın temelinin atılacağını söyledi. 


"BİNA YIKILACAK YENİSİ YAPILACAK VE İRTİBAT BÜROSU OLACAK" 


Şu an hizmet verdikleri binada kiracı olduklarını kaydeden Ayçiçek, "İnşallah yeni binamızın temeli atılacak ve bundan sonra orada hizmet vereceğiz. Bunun yanında uzmanlarca yapılan incelemelerde depreme dayanıksız çıkan eski binada yıkılacak ve yerine yenisi yapılacak. Bu konuda yakın zamanda çalışma yapılacak. Net bir tarih yok ancak çalışmalar sürüyor. 

Kısa zamanda neticeye ulaşacaktır. 

Orada yıkılıp, yenisi yapıldıktan sonra merkez irtibat bürosu olarak kullanılacak. Yani yine İŞKUR hizmet binası olacak" dedi. Diğer yandan MHP Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, bir süre önce söz konusu riskli binanın eski Başkan Mehmet Özhaseki döneminde, Bi'ıyükşehir Belediyesince takas edileceğine ve bu konuda Özhaseki'ye bazı çevrelerin talepte bulunduğuna yönelik iddiaları da soru önergesiyle Meclis gündemine de taşımıştı. 

Cumhuriyet Mahallesinde bulunan Çalışma Müdürlüğü hizmet binasının hazineye ait olduğunu ifade eden Ayçiçek, kentsel dönüşüm kapsamında oranında Melikgazi Belediyesi ve ilgili kurum yetkililerince görüşülüp, masaya yatırılacağını söyledi. 



Kayseri Olay


Geri Dön