27 / 04 / 2024

Kayseri Havalimanı yeni terminal binasının yüzde 99'luk kısmı tamamlandı!

Kayseri Havalimanı yeni terminal binasının yüzde 99'luk kısmı tamamlandı!

İnşaat çalışmaları yaklaşık olarak 3 senedir devam eden Kayseri Havalimanı yeni terminal binasının yüzde 99'luk kısmı tamamlandı.



Kayseri Havalimanı yeni terminal binasının yüzde 99'luk kısmı tamamlandı. İç Anadolu Bölgesi'nde Esenboğa Havalimanı'ndan sonra en büyük 2., Türkiye genelinde yolcu sayısında 11., dış hat yolcu trafiğinde ise 7. sırada yer alan Kayseri Havalimanı'nın yeni terminal binası ve apron (uçak park alanı) inşaatına, proje sözleşmesini 12 Kasım 2020 tarihinde imzalayan özel bir firma tarafından başlanmıştı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, söz konusu havalimanının inşaatını yapan Sera Yapı'nın proje müdürü yüksek mimar Kaan Şengürkan, Anadolu Ajansı muhabirine, yeni terminal binasının iç ve dış hatlar ortak terminal binası şeklinde hizmet vereceğini dile getirdi.

Verilen detaylara göre, yaptığı açıklamada aynı zamanda yanında katlı otopark ve yan ek hizmet binalarıyla yeni tesisi tamamlama aşamasında olduklarına değinen Sera Yapı'nın proje müdürü yüksek mimar Kaan Şengürkan, yüzde 99 seviyelerine geldikleri projede şu anda geçici kabul aşamalarının başladığını, en kısa zamanda yeni terminal binası, yeni apronuyla hizmet vereceğini söyledi.

Kayseri Havalimanı yeni terminal binasının yüzde 99 luk kısmı tamamlandı!


UÇAK PARK POZİSYONU 18'E ÇIKACAK


Yaptığı son dakika açıklamalarında söz konusu projeyle uçak park pozisyonu ve sefer sayısının artmasıyla senelik olarak 2,5 milyon yolcu sayısının 8 milyona yükseleceğine değinen yüksek mimar Kaan Şengürkan, söz konusu yeni terminalle birlikte, 20 bin metrekareden 51 bin metrekare kapalı alanı olan terminal binası ve toplamda da 90 bin metrekare kapalı tesisin hizmete açılacağını söyledi.

3 senedir sürdürdükleri çalışmalarda, öngörülemeyen Ukrayna-Rusya savaşı ve yaşadığımız depremler nedeniyle teslim aşamasına şu anda gelmiş bulunduklarını belirten yüksek mimar Kaan Şengürkan, en kısa sürede terminalin hizmete açılacağını sösyledi.

Uçak sayısının da 9 park pozisyonundan 18 park pozisyonuna çıkacağını kaydeden yüksek mimar Kaan Şengürkan, yeni terminal binasında 6 yolcu köprüsü sayesinde yolcular yeni iç ve dış hatlar terminal binasına kesintisiz bir şekilde ulaşabileceğini kaydetti.

Aynı zamanda katlı otoparktan da yararlanılacağını kaydeden Şengürkan, eski terminal binasının da hac ve umre seferleri başta olacak şekilde yedek dış hatlar terminali şeklinde hizmet vermeye devam edeceğini de belirtti.
 

Nilüfer Belediyesi toplu konut imarlı 7 arsa satacak!

Aile Bakanlığı destek kesesini açtı! Başvurusu onaylanan herkesin hesabına hemen 1250 TL yatırılıyor! 

Balıkesir'de 34 gayrimenkul 500 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu! 


Geri Dön