29 / 04 / 2024

Kayseri Kocasinan'da 2016'da 339 proje tamamlandı!

Kayseri Kocasinan'da 2016'da 339 proje tamamlandı!

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, bir yılda tam 339 proje gerçekleştirildiğini söyledi. Çolakbayrakdar, Çözüm Merkezi’ne üç ayda yapılan 9 bin başvurunun tamamının sonuçlandırıldığını söyledi.



Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, bir yılda tam 339 proje gerçekleştirildiğini söyledi. Çolakbayrakdar, Çözüm Merkezi’ne üç ayda yapılan 9 bin başvurunun tamamının sonuçlandırıldığını söyledi.


Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar 2016'yı SABAH'a değerlendirdi. Belediyede kısa sürede hizmet ve sonuç odaklı bir çalışma mantığını oturttuklarını ifade eden Başkan Çolakbayrakdar "Sistem oturdu. Artık projeler başlıyor ve tamamlanıyor. Bu sebeple belediye neredeyse yüzde yüz bir performansla çalışıyor. Tüm arkadaşlarıma da bu nedenle gerçekten teşekkür ederim. Bir yılda tam 339 proje hazırlanmış ve uygulanmış. İrili ufaklı bu projeler tamamen vatandaşlarımızın daha iyi bir ilçede yaşamasına ve daha kaliteli bir belediyecilik hizmeti almasına yöneliktir" dedi.


SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

Kocasinan Belediyesi bünyesinde kurulan Çözüm Merkezi'ne yeni olmasına rağmen 3 ayda tam 9 bin başvuru geldiğini kaydeden Çolakbayrakdar şöyle dedi: "Çözüm merkezimiz doğrudan vatandaşımızın talebi ile ilgili birimdir. Buraya vatandaş talebini iletiyor. Talep anında giderilecek bir konuysa hemen çözüm sağlanıyor. Takibe alınacak bir konu ise takibe alınıyor ve sonuçlandırıldığında da vatandaşa bilgi veriliyor. Bu uygulamada vatandaşın yaptığı başvuru anında ilgili birim müdürlerinin önüne düşüyor. Müdürlerimiz hemen çözüm için düğmeye basıyor ve gerekeni yapıyor. Tüm bunları ben de anlık olarak takip edebiliyorum. Vatandaş sorunlarıyla ilgili çok kısa sürede çözüm ve cevap alabiliyor. Bu sistemin uygulanmasını sağlayan bilgisayar yazılımı da yerlidir. Arkadaşlarımı kutluyorum. "


21 YENİ PARK YAPILIYOR

'Daha Yeşil Kocasinan' için ise 2016'da 21 yeni park yapımına başlandığını belirten Başkan Çolakbayrakdar, ilçe genelinde toplam park sayısını 248'e çıkardıklarını vurguladı. Çolakbayrakdar "1 milyon 276 bin 745 metrekare yeşil alana ulaştırarak 70 bin fidanı toprakla buluşturduk" diye konuştu.


DÖNÜŞÜM HIZ KESMİYOR

'Kentsel Dönüşüm Projeleri'yle Kocasinan'ın çehresini tamamen değiştireceklerinin altını kalın çizgilerle çizen Başkan Çolakbayrakdar, "Kentsel dönüşüm projelerimizle Türkiye'ye örnek olacak daha modern dev yatırımlar yapıyoruz. Çünkü; bizler Kocasinan'ı evimiz, Kocasinan sakinleri de ailemiz olarak görüyoruz" diye konuştu.


İŞTE BAZI HİZMETLER

Başkan Çolakbayrakdar, 339 irili ufaklı tamamlanmış projenin bir kısımını şu şekilde sıraladı: "Çözüm ve Çağrı Merkezi, Kocasinan Akademi Merkezi, 2 semt pazarı, 1 geri dönüşüm tesisinin yanısıra mahalle semt konakları, cami çevre düzenlemeleri, 52 mahallede 1100 m korige boru, Mahalle meydanı düzenlemeleri, futbol sahaları, yeni nesil taksi durakları, ağaçlandırma çalışmaları, yeni parklar, 36 park bahçe ve sosyal alan peyzaj çalışması, yükseltilmiş yaya geçitleri, 200 adet bank ve piknik masası, muhtarlık yerleri, basketbol sahaları, yol yapımları, 5 bin m2 kilitli parke, 2 kanal üzeri araç geçiş köprüsü, şadırvanlar ve Kayseri'yi sahil kentine çeviren Kuşçu Tatil köyü."


Sabah


Geri Dön