Kent Haberleri

Kayseri Şehir Hastanesi 2017'de açılacak!

Kayseri'nin en büyük projelerinden biri olarak gösterilen Kayseri Şehir Hastanesi 2017 yılının Mart ayında hizmete açılacak. Hastanenin temeli 2011 yılında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılmıştı.

Kayseri Şehir Hastanesi'nin temeli 10 Eylül 2011 yılında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılmış ve 2014 yılında bitirilmesi planlanmıştı. 


Hastanenin yapıldığı Kayseri Şeker Fabrikası'nın yanında bulunan arazinin zemininde sorunlar yaşanması nedeniyle projede gecikmeler yaşandı. Arsa zemininin güçlendirilmesi ve inşaat çalışmalarına hız verilmesi ile birlikte, hastanenin kaba inşaatı bitme aşamasına geldi. 


Kayseri Şehir Hastanesi'nin yapımını üstlenen YDA Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, şehir hastanelerinin halen kamuoyu tarafından yeterince bilinmediğini belirterek, kamu-özel işbirliği modeliyle yapılan hastanelere ilişkin şu bilgileri verdi: "Sağlık Bakanlığı, Sağlıkta Reform ve Enformasyon Programı çerçevesinde 60 bin yataklık yeni bir program açıkladı. Çok büyük bir kapasite. Buradaki amaç; iki konuyu kamuya finansman yükü getirmeden özel sektör marifetiyle çözebilmek. Bunlardan birincisi eksik olan yatak kapasitenin artırılması, ikincisi ise mevcut eski hastanelerdeki niteliksiz yatakların daha modern ve nitelikli yataklara dönüştürülmesi, îşin temelinde bu vardı. Şu anda 60 bin yatağın 27 bin yatağı ihale edildi. 


Bunların inşaatları başladı. Biz YDA Grup olarak bunun öncülüğünü yapmaktayız. Türkiye'nin ilk PPP-Sağlık Sektöründe Kamu Özel Ortaklığı Modeli ile şehir hastanesi Kayseri'de hayata geçiriliyor. Tam 1583 yataklı. Bunun yatırımcısı biziz. Şu anda Konya'da 840, Manisa'da 600, Şanlıurfa'da 1700 yatak olmak üzere 4 şehirdeki hastanelerin yatırımcısıyız. 


Bu 4 şehir hastanesi için toplamda 1,6 milyareuro yatırım yapıyoruz." Arslan, Kayseri'de kaba inşaatın bittiğini ve ince işlerin devam ettiğini ifade ederek, teçhizat ve ekipman alımlarına başlayacakları, hastanenin Mart 2017'de hizmete açılacağını söyledi. 


Manisa'da kaba inşaatın devam ettiğini ve 2017'de burada da hizmet verilmeye başlanacağını dile getiren Arslan, Konya'da temellerin henüz atıldığını, Şanlıurfa'daki şehir hastanesi için Yüksek Planlama Kurulu'nun (YPK) onayını beklediklerini, sözleşmenin imzalanmasıyla birlikte yatırıma başlayacaklarını aktardı. 


Arslan, ihalesi yapılacak toplamda 33 bin yataklı hastanelerin de ihalelerine katılacaklarını, şu anda toplamda 5 bin yataklı 4 şehir hastanesinin yapımını üstlendiklerini, hedeflerinin 10 bine ulaşmak olduğunu, böylece 3 milyareuroluk yatırımı sadece hastatemeli 2011 yılında gireceği açıklandı, nelere yapmış olacaklarını vurguladı. 


Kayseri Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi (Sağlık kampüsü); 900 yataklı Genel Hastane, 258 yataklı Kadın Doğum Hastanesi, 126 yataklı Psikiyatrı Hastanesi, 200 yataklı Rehabilitasyon Hastanesi, 100 yataklı Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatrı Hastanesinden oluşan toplam 1584 yataklı olarak hizmet verecek. Sağlık Kampüsünün 6 ana hastane binası haricinde sosyal tesisleri, alışveriş merkezleri bulunacak. Ayrıca 38 ameliyathane ile günlük 2.500 kişi kapasiteli acil servis, 144 yoğun bakım yatağı ile görüntüleme merkezleri, laboratuarlar ve iki adet helikopter pisti yer alacak. Hastanenin oturum alan 180.000 m2, kapalı alanı ise 460.000 m2 dir. Yapılacak hastanenin kapalı otoparkı toplam 3.000 araçlık ve bunun (% 5) 150'si engelli aracı otoparkı olarak yapılacak.




Kayseri Anadolu Haber