28 / 04 / 2024

Kayseri Şeker, çiftçilere 193 milyon liralık ödeme yaptı

Kayseri Şeker, çiftçilere 193 milyon liralık ödeme yaptı

Kayseri Şeker Fabrikası, 2023-2024 kampanya dönemi için sözleşmeli ekim yapan çiftçilerine yönelik 193 milyon 247 bin Türk Lirası tutarında söküm avansı ödemesi yaptığını açıkladı. İşte haberin detayları...



Kayseri Şeker, pancar ekiminin başlangıcından bu zamaan kadar tohum, gübre, ilaç, motorin gibi ayni ve ekim, çapa, bayram, sulama, söküm gibi nakdi avanslarla üreticiye desteklerine devam ediyor. Buna göre, Kayseri Şeker, birinci söküm avansında, 4 bin 700 çiftçinin hesabına 193 milyon 247 bin lira yatırdığnı bildirdi.

Konuya ilişkin yapılan açıklama kapsamında Kayseri Şeker'in en büyük ortağı Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifinin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Hüseyin Akay, üreticilerin ihtiyaçlarının giderilmesinin her şeyden önce geldiğini kaydetti. Kayseri Şeker olarak çiftçileri, ekimden hasada kadar olan süreçte yalnız bırakmadıklarını vurgulayan Akay, "Bugün de ton başına 150 lira olacak şekilde 193 milyon 247 bin liralık nakdi söküm avansı ile hem ekonomiye hem de çiftçimize can suyu olacak ödemeyi yaptık.” diye konuştu.

KAYSERİ ŞEKER FABRİKASI KİME AİT?

Kayseri Şeker'in yüzde 56'lık hissesinin Kayseri Pancar Kooperatifine, yüzde 10'luk hissesinin Türkiye Varlık Fonu, yüze 1'i Başbakanlık Özelleştirme idaresi, yüzde 4.9'u Pankobirlik ve Pancar Motor, Konya Şeker, Amasya Şeker, Beta Ziraat Şirketleri ve Balıkesir, Alpullu, Kastamonu, Eskişehir, Afyon, Elbistan, Burdur, Konya, Ereğli, Uşak. 

Kayseri Şeker, çiftçilere 193 milyon liralık ödeme yaptı

KAYSERİ ŞEKER FABRİKASI NE İŞ YAPAR?

Kayseri Şeker, sadece şeker pancarı üretiminde değil, tüm tarımsal ürünlerin coğrafi şartlara uygunluğu, tohum üretimi, verimlilik konularında yürüttüğü AR-GE çalışmaları ile tarımın geleceğini tasarlıyor.

KAYSERİ ŞEKER FABRİKASI ÖZEL Mİ?

Konya ve Kayseri şeker fabrikaları pancar kooperatiflerine satılarak bir anlamda özelleştirilmiş olmuştur.. Halen pancar kooperatifleri ve birliklerinin yönettiği Kayseri Şeker Fabrikası'nda ÖİB'nin yüzde on bir oranında hissesi bulunmaktadır.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK ŞEKER FABRİKASI HANGİSİ?

Bu bağlamda Türkiye'nin en büyük şeker fabrikası. Eskişehir Şeker Fabrikasıdır, üretim kapasitesi açısından kurulduğu senede Türkiye'nin en büyük şeker fabrikası olma özelliğine sahip olmuştur. Buna göre, fabrika, günümüzde günlük 8 bin 200 ton pancar işleme kapasitesine sahiptir.

Şeker fabrikalarının arazileri satışa çıkarıldı! 61 bin metrekarelik arazi, üzerindeki lojmanlarla satılıyor!

Şeker ve yağda büyük indirim! Fiyatlar düştü! Yetişen alır

Türkşeker 115 sürekli işçi alımı başvuruları 6 Kasım'da başlıyor! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön