Genel

Kayseri Sezer Ahşap Fabrikası'nın yanındaki tır garajı satıldı mı?

Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren, Sezer Ahşap Fabrikasının hemen yanında bulunan 15 bin metrekarelik tır garajı arsasının satışı gündeme bomba gibi düştü.

2014 yılında 10 ayrı şirkete ucuz yolla satılan arsaların ardından bir başka konu gündeme geldi. Bu seferde Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren, Sezer Ahşap Fabrikasının hemen yanında bulunan 15 bin metrekarelik tır garajı arsasının satışı gündeme bomba gibi düştü. O dönemde tır garajı arsasının kesinlikle satılamadığı için bir firmanın talebi kabul edilmedi. Öte yandan tır garajı arsasının hemen yanında bulunan Sezer Ahşap Fabrikası yönetimi bu arsa için talepte bulundu. Fakat OSB eski yönetim bu arsanın tır garajı olduğu için kesinlikle satılamayacağını bildirdi. Ama Organize Sanayi Bölgesi seçimine 3 kala 15 bin metrekare olan tır garajının 10 bin metrekaresi satıldı. Hemde bu 10 bin metrekare arsa eski yönetimde bulunan bir firmaya satıldı. 


DİLEKÇE TALEPLERİNİ BİLE GERİ ÇEVİRDİLER

Tır garajı olduğu için satılamaz diyen OSB eski yönetim nasıl oluyor da bir anda arsanın 10 bin metrekaresini satıyor. O dönemde bu arsaya talip olan şirketler bu sorunun cevabını arıyor. Bu konu ile ilgilide bazı iş adamlarının savcılığa suç duyurusunda bulunacakları gelen haberler arasında. Sezer Ahşap Fabrikası yönetimi, bu arsa ile ilgili eski yönetime dilekçe yazmak istediklerini fakat dilekçe yazmalarını bile kabul etmediklerini belirttiler. 

 

KONU BİMER’E KADAR TAŞINDI

Tır garajı arsası olduğu için satılamaz diyen OSB eski yönetimi, arsanın 10 bin metrekaresini neye ve hangi şartlara göre kendi yönetimindeki kişiye sattığı ise kafalarda soru işareti. 123 bin metrekare arsaların ucuza satılması ile ilgili suç duyurusunda bulunacak olan bazı iş adamları bu arsa ile ilgili de suç duyurusuna hazırlandığı gelen haberler arasında. Öte yandan bu haksız kazanç ile ilgili yine bazı iş adamları BİMER’e de suç duyurusunda bulundukları belirtildi. BİMER’e yapılan suç duyurusunda, “ 16.12.2014 ile 30.12.2014 tarihleri arasında tüm bu belirtilen arsalar satıldı. Bu arsaların satışı tamamen gizli yapıldı. Hiçbir sanayicinin haberi olmadan OSB eski yöneticileri satıldı. Bu arsaları alan sanayicilerin bu arsalara hiç ihtiyacı yoktu. Tamamen arsalar gelir amaçlı alınmıştır. “denildi.


KONU VALİNİN MASASINA DA GELMESİ BEKLENİYOR

Organizede ki bu arsaların nasıl ve neye göre satıldığı hakkında iş adamları Vali Orhan Düzgün’ün de kapısını çalmaya hazırlanıyor. Konunun Vali Düzgün’e intikal ettikten sonra nasıl bir araştırma yapacağı ise merak konusu. OSB’de ki bu arsa satışları uzun süre Kayseri’de konuşulacak gibi gözüküyor. Konu ile ilgili OSB Eski ve yeni yönetimden her hangi bir açıklama gelmemesi ise kafaları karıştırdı.