05 / 05 / 2024

Kayseri Zümrüt Mahallesi Kocasinan Belediyesi kararıyla ikiye ayrıldı!

Kayseri Zümrüt Mahallesi Kocasinan Belediyesi kararıyla ikiye ayrıldı!

Kayseri Haber Gazetesi haberine göre; Kayseri Kocasinan Belediyesi Meclisi Kasım ayı toplantısı yapıldı. 16 maddenin görüşüldüğü Meclis toplantısında oy birliği ile alınan kararla Zümrüt Mahallesi ikiye bölündü...



Başkan Bekir Yıldız yönetiminde toplanan Belediye Meclisi, gündemindeki 1 5 asıl 1 ek olmak üzere toplam 1 6 maddeyi görüşüp karara bağladı. 201 3 yılı toplantı döneminin 1 7'nci birleşiminin birinci oturumunu açarken alınan kararların hayırlara vesile olmasını dileyen Başkan Bekir Yıldız ardından gündem maddelerine geçti. Zümrüt Mahallesi'nin yeni imar hareketleriyle çok önemli bir gelişme içinde olduğunun altını çizen Başkan Bekir Yıldız," Mahallenin ikiye bölünmesi doğrultusunda talepler gelmişti. Komisyonumuz inceledi ve talebi olumlu bulan rapor hazırladı, Zümrüt Mahallesi ikiye bölünecek" dedi. İmar Komisyonu'ndan gelen rapor oybirliğiyle kabul edildi.

 

Beyazşehir ve Yenişehir mahallelerinde 2 spor salonu yaparak işletilmesi için Büyükşehir Belediyesi'ne devrettiklerini hatırlatan Başkan Bekir Yıldız," Emniyet ve Milli Eğitim Müdürlüğü suça meyilli çocukların ıslahı ve eğitilmesi amacıyla 'spor' ortak paydasında bir proje hazırlıyor. Buna çok memnun oldum. Yenişehir'deki salon bu projenin merkezi olacak. Bu çocuklar burada sporla topluma kazandırılmaya çalışılacak " şeklindeki açıklamasından sonra salonun Büyükşehir Belediyesine tahsisi oybirliğiyle kaldırılırken raylı sistemi çalıştıran Kayseri Ulaşım A.Ş'nin sermaye artırımına katılma talebiyle mülkiyeti Kocasinan belediyesine ait bazı gayrı menkullerin kamulaştırılan yerlerin bedeline karşılık takas edilebilmesi ve satışı için belediye encümenine yetki verilmesi oybirliğiyle kabul edildi. Yeni imar değişiklik talepleri de incelenip rapor hazırlanması için yine oybirliğiyle İmar Komisyonu'na havale edildi. 


Kayseri Haber Gazetesi


Geri Dön