İhale

Kayseri'de 5 konaklama tesisi açılacak!

Kayseri, dünya basketbol şampiyonasından önce Anadolu Buluşmaları'na ev sahipliği yaparak vitrine çıkacak

İl Kültür Turizm Müdürü Taymuş, Erciyes Master planı ile kış turizm merkezi olacak şehrin tanıtım eksiğinin bu tür organizasyonlarla giderileceğini söyledi.

Bölgesel güç merkezi olma iddiasıyla sadece sanayisini değil, turizm ve kültür alt yapısını da geliştiren Kayseri, dünya basketbol şampiyonasının A grubu maçlarından önce, İpek Medya grubu ve KAYSO işbirliğince düzenlenen Anadolu Buluşmalarına ev sahipliği yaparak vitrine çıkacak.

İl Kültür Turizm Müdürü İsmet Taymuş, Erciyes Master planı ile kış turizm merkezi olacak şehrin tanıtım eksiğinin bu tür organizasyonlarla giderileceğini söyledi. Taymuş, 4 Ağustos tarihinde Bugün TV kanalıyla canlı yayınlanacak olan ve şehrin önde gelen isimlerinin Türk ekonomisindeki fırsatlarla birlikte Kayseri'nin ayrıcalıklarını tartışacağı bu etkinliğin kendilerine mutlu ettiğini açıkladı.

BASKETÇİLERİN GÖZÜ KAYSERİ'DE

2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası A Grubu maçları nedeniyle şehirdeki 5 yıldızlı konaklama tesisleri doldu. 28 Ağustos -12 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek şampiyonanın Kayseri ayağında A Grubu'nda Arjantin, Sırbistan, Avustralya, Almanya, Angola ve Ürdün takımları mücadele edecek. Ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarının turizmi de hareketlendirdiğine dikkat çeken Taymuş, şunları söyledi:

''Birkaç yıl öncesine kadar kentte Turizm Bakanlığı belgeli tesislerdeki yatak kapasitesi 800'dü. Bu sayı 3 bin 500'i aştı. Belediye belgeli olanlarla birlikte 6 bini aşkın yatak kapasitesi var. Basketbol Şampiyonasında ülkelerinin takımlarını desteklemek için Kayseri'ye geleceğini umduğumuz taraftarlar, kentin hem turizmine hem de ekonomisine canlılık katacak."

KIŞ TURİZM MERKEZİ OLACAĞIZ

Taymuş Erciyes Planı çerçevesinde 3-5 konaklama tesisinin açılmak üzere olduğunu belirterek "Yenileri de gelecek. Kar yağmadığı zamanlar düşünülerek yapay kar makineleri de getiriliyor. Ulaşım sistemleri yapılıyor. Kar yapmayanlar için ayrı aktivite alanları düzenleniyor. Havaalanımız zaten uluslararası statüsünde, Avrupa'dan direkt uçuşlar gerçekleşiyor. Kapadokyanın başkenti olan şehrimiz, geleceğe doğru emin adımlar atıyor"dedi.

ULUSLARARASI ZİNCİRLERİN HEDEFİNDE

Kayseri uluslararası otel zincirlerinin de dikkatini çekti. Kayseri Sanayi Odası'nın arsalarını 49 yıllığına kiralayan Akfen GYO, dünyanın üçüncü büyük otelcilik grubu ACCOR'u Kayseri'ye getirdi. Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Türkiye'de özellikle sanayi altyapısı güçlü ve büyümekte olan şehirlerde şehir otelleri kurduklarını, bu nedenle önemli sanayi merkezlerinden biri olan ve her yıl biraz daha büyüyen Kayseri'de de Novotel ve ibis Otel'i açtıklarını açıkladı. 14 milyon euro yatırım ile gerçekleştirilen Novotel Kayseri ve ibis Hotel Kayseri'de 100 kişiye istihdam sağlandı. 10 bin 740 metrekare inşaat alanında projelendirilen Novotel ve ibis Hotel, Kayseri şehir merkezinde yer alıyor.
Bugün