29 / 04 / 2024

Kayseri'de akülü engelli araçları için şarj istasyonu kuruldu!

Kayseri'de akülü engelli araçları için şarj istasyonu kuruldu!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi' nden yapılan yazılı açıklamaya göre Kayseri Büyükşehir Belediyesi, engellilerin akülü araçlarını şarj edebilmeleri için kent meydanına istasyon kurdu. İstansonda akülü araçlar normalden daha hızlı şarj edebiliyor.



Kayseri Büyükşehir Belediyesi, engelli vatandaşların akülü araçlarını şarj edebilmeleri için kent meydanına istasyon kurdu. 


Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhuriyet Meydanı'ndaki raylı sistem durağına kurulan istasyonda, akülü araçlar normalden daha hızlı şarj edebiliyor. 


Aynı anda 3 aracın şarj edilebildiği istasyon, engellileri yolda kalmaktan kurtaracak.


Açıklamada görüşlerine yer verilen engelliler, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye teşekkür ederek, "Şarj istasyonu ile akülü araçların en büyük sıkıntısı giderilmiş oldu. Çoğu zaman şarjımız azaldığı için işlerimizi bitiremeden eve dönmek zorunda kalıyorduk. Bu istasyon, engellerimizi engelsiz hale getiriyor. Şehirde daha fazla gezme ve ihtiyaçlarımızı rahat karşılama imkanımız oldu. Ayrıca bu istasyon, evlerimizdekine göre araçları daha hızlı şarj ediyor" diye konuştu.


AA


Geri Dön