Genel

Kayseri'de icradan 67 milyon 273 bin TL'ye satılık arsa ve fabrika!

Kayseri 3. İcra Müdürlüğü, Kayseri İli, Melikgazi ilçesi, Konaklar Mahallesi, 2502 ada, 4-6-7-8-10 numaralı parsellerde kayıtlı taşınmazları satışa sunuyor. Taşınmazların toplam bedeli 67 milyon 273 bin TL

DOSYA NO: 2007/2697 Esas
Satılmasına karar verilen gayrimenkulun cinsi, kıymeti, adedi evsafı

GAYRİMENKUL

Tapu Kaydı: Kayseri İli, Melikgazi ilçesi, Konaklar Mahallesi, 2502 ada, 4-6-7-8-10 numaralı parsellerde kayıtlı taşınmazlar (4 parsel numaralı taşınmaz; 43.694,08 m2.yüzölçümlü idare binası ve fabrika binası olan arsa, 6 parsel numaralı taşınmaz; 1.273,07 m2 yüzölçümlü arsa, 7 parsel numaralı taşınmaz; 968,10 m2 yüzölçümlü arsa, 8 parsel numaralı taşınmaz; 3.484,69 m2.yüzölçümlü arsa, 10 parsel numaralı taşınmaz; 8.822,36 m2. Yüzölçümlü arsa vasıflıdır.)

İmar Durumu : Melikgazi Belediyesi'nin yazısına göre; Konaklar Mahallesi 2502 ada 4 numaralı parsel 1/1000 ölçekli uygulama imar planında 4 katlı konut alanı, yol ve yeşil alanda, 2502 ada 6 numaralı parsel 4 katlı konut alanında, 2502 ada 7 numaralı parsel park alanında, 2502 ada 8 numaralı parsel park ve yolda, 2502 ada 10 parsel ise 4 katlı konut alanı ve yolda kalmaktadır.

Vaziyet Tespiti: Satışa arz edilen 2502 ada 4,6,7,8,10 parsel numaralı taşınmazların, kesinleşen bilirkişi raporuna göre aralarındaki sınırların kaldırıldığı, üzerlerindeki yapılar yapılırken parsel sınırları gözetilmediği ve yapıların birden çok parsele bastığı, bir bütün olarak kullanıldığı, birbirinden ayrılmaları halinde bilhassa üzerindeki yapılarda ve arsalarında önemli ölçüde değer kaybı olacağı nazara alınarak, aralannda ekonomik bütünlük bulunması nedeniyle birlikte satışa arz edilmiştir. Söz konusu taşınmazlar şžehir Merkezine yaklaşık 5 Km mesafede bulunmakta olup, 4 ve 6 numaralı parseller Sivas Bulvarına, 7 ve 8 numaralı parseller Sivas Bulvarına açılan tali yola, 10 numaralı parsel Sivas bulvarına ve bu bulvara açılan tali yola cephelidir. Taşınmazlar hafif Raylı Sistem son durağına, şehrin önemli alış veriş merkezlerine yakın mesafededir. Taşınmazların çevresinde çok katlı lüks yapılar bulunmakta olup, halen çok katlı lüks konutların yapımına devam edilmektedir. Taşınmazlar her türlü kamu/belediye hizmetinden yararlanmaktadır.

Kayseri İli, Melikgazi İlçesi, Konaklar Man.,2502 ada 4 parsel numaralı 43.694,08 m2 yüzölçümlü idare binası ve fabrika binası olan arsa vasıflı taşınmaz: Bu taşınmazın batısı. Kayseri ilinin iki büyük ilçesi Kocasinan ve Melikgazi ilçe sınırlarını belirleyen Sivas Bulvarına cephelidir. Taşınmaz 1 /1000 ölçekli uygulama imar planında büyük bir kısmı konut alanında, diğer kısmı ise yeşil alan ve yolda kalmakta, meskun mahalde bulunmakta ve her türlü kamu hizmetinden yararlanmaktadır. Taşmmaz üzerinde ağaçlar ve değişik cinslerde süs bitkileri bulunmaktadır. Taşınmaz üzerinde bulunan yapılar ve özellikleri ise şöyledir;

İdare Binası: Bu yapı fabrika sahasının girişinde, Sivas Bulvarının bulunduğu ön cephede fabrikanın orta kısmındadır. Betonarme karkas, iki katlıdır. Zemini kısmen mermer, karo mozaik ve seramik kaplamadır. Kapı ve pencere doğramaları ahşap, duvarlar ve dış cephesi sıvalı, boyalıdır. Kalorifer sistemi ile ısıtılmaktadır. Yapmın ahşap oturtma çatısı yapılı olup. üzeri kiremit döşelidir.

İplik İsleme Tesisleri: Bu yapı idare binasının arkasında, güney yönündedir. Tamamen kapalı bir ortamdır. Havalandırma tesisatı vardır. Betonarme karkas, tek katlıdır. İçinde iplik işleme makineleri montajlıdır. Zemini karo mozaik kaplamadır. Kapı ve pencere doğramaları ahşap, duvarlar ve dış cephesi sıvalı, boyalıdır. Kalorifer sistemi ile ısıtılmaktadır. Yapının çelik konstrüksiyon üzeri oluklu galvanizli sacdan çatısı yapılıdır. Kat yüksekliği ortalama 6m dir.

Harmanlama Tesisi: Bıı yapı idare binasının arkasında, iplik işleme tesisinin güney doğusundadır. içerisinde büyük kazanlar yer almaktadır. Betonarme karkas, tek katlıdır. Kat yüksekliği yaklaşık 6 m dir. Zemini karo mozaik kaplamadır. Kapı ve pencere doğramaları ahşap, duvarlar ve dış cephesi sıvalı, boyalıdır. Kalorifer sistemi ile ısıtılmaktadır. Yapının çelik konstrüksiyon üzeri oluklu galvanizli sacdan çatısı yapılıdır.

Boyama Tesisi: Bu yapı idare binasının arkasında, iplik işleme tesisinin güneybatısmdadır. Betonarme karkas, tek katlıdır. Kat yüksekliği yaklaşık 6 m dir. Zemini karo mozaik kaplamadır. Kapı ve pencere doğramaları ahşap, duvarlar ve dış cephesi sıvalı, boyalıdır. Kalorifer sistemi ile ısıtılmaktadır. Yapmın çelik konstrüksiyon üzeri oluklu galvanizli sacdan çatısı yapılıdır.

Eski Dokuma Tesisleri: Bu yapı idare binasının batısındadır. Yapı betonarme karkas, tek katlıdır. Kat yüksekliği yaklaşık 12 m dir. Zemini yüksek dozajlı şap kaplamadır. Kapı ve pencere doğramaları ahşap, duvarlar ve dış cephesi sıvalı, boyalıdır. Kalorifer sistemi ile ısıtılmaktadır. Yapının çelik konstrüksiyon üzeri oluklu galvanizli sacdan çatısı yapılıdır.

Bakım Atölye ve Sosyal Tesisleri: Bu yapı, eski dokuma salonu ile idare binası arasında yer almaktadır. İçinde klima odası, elektrik bakım, iplik ambarı vs. yer almaktadır. Yarım bodrum kat+zemin kat+1 normal kattan oluşmaktadır. Betonarme karkas, zemini kısmen karo mozaik ve kısmen de dökme mozaik kaplamadır. Kapı ve pencere doğramaları ahşap, duvarlar ve dış cephesi sıvalı, boyalıdır. Kalorifer sistemi ile ısıtılmaktadır. Yapmın çelik konstrüksiyon üzeri oluklu galvanizli sacdan çatısı yapılıdır. 5 Nolu

Ambar Binası: Bu yapı betonarme karkas, tek katlıdır. Kat yüksekliği yaklaşık 8 m dir. Zemini yüksek dozajlı şap kaplamadır. Duvarlar sıvalı, boyalı, kapı ve pencereler demir doğramadır. Kalorifer sistemi ile ısıtılmaktadır. Yapının çelik konstrüksiyon üzeri oluklu bitüm emdirilmiş elyaf malzemedir.

Son İşlemler Hangarı: Bu yapı yarım bodrum kat+Zemin kat+1 Normal kattan oluşmaktadır. Betonarme karkas, zemini kısmen karo mozaik ve kısmen de dökme mozaik kaplamadır. Kapı ve pencereler demir doğrama, boyalıdır. Duvarlar, dış cephesi sıvalı, boyalıdır. Kalorifer sistemi ile ısıtılmaktadır. Yapının çelik konstrüksiyon üzeri oluklu galvanizli sacdan çatısı yapılıdır.
Mamul Ambar Binası: Bu yapı betonarme karkas tek katlıdır. Zemini yüksek dozajlı şap kaplamadır. Kapı ve pencereler demir doğrama, boyalıdır. Duvarlar, dış cephesi sıvalı, boyalıdır. Kalorifer sistemi ile ısıtılmaktadır. Yapmın çelik konstrüksiyon üzeri oluklu galvanizli sacdan çatısı yapılıdır.

Yeni Dokuma tesisleri I.Kısım ve Klima Binası: Bu yapı idare binası ile shovvroom binası arasında tesisin doğu tarafında ve tek katlıdır. İdare binası tarafında l.kat olup, Soyunma odaları, ambar vs. amaçlı bölümler bulunmaktadır. Prefabriktir, zemini yüksek dozajlı şap kaplamadır. Kapı ve pencere doğramaları ahşap, duvarlar ve dış cephesi sıvalı, boyalıdır. Kalorifer sistemi ile ısıtılmaktadır. Yapının çelik konstrüksiyon üzeri oluklu bitüm emdirilmiş elyaf malzemeden çatısı yapılıdır. Yeni

Dokuma tesisleri II. Kısım : Bu yapı idare binası ile shovvroom binası arasında tesisin doğu tarafında ve tek katlıdır. Prefabriktir, zemini yüksek dozajlı şap kaplamadır. Kapı ve pencere doğramaları ahşap, duvarlar ve dış cephesi sıvalı, boyalıdır. Kalorifer sistemi ile ısıtılmaktadır. Yapının çelik konstrüksiyon üzeri oluklu bitüm emdirilmiş elyaf malzemeden çatısı yapılıdır.

Arıtma tesisi ve Su Deposu: Fabrika sahasının kuzeyinde Sivas Bulvarının hemen sınırında bulunmaktadır. Açık havuz şeklinde ve betonarme tarzda inşa edilmiştir. Tabanları ve yan duvarları yüksek dozajlı şap ile kaplanmıştır. Danışma, Bekçi ve Kantin Binaları: Bu yapılar, tek katlı betonarme karkastır. Fabrikanın ön tarafında ve Sivas Bulvarına yakın konumda, zeminleri karo seramik döşemeli, kapı ve pencere doğramaları ahşap, duvarlar ve dış cephesi sıvalı, boyalıdır. Kalorifer sistemi ile ısıtılmaktadır. Ahşap oturtma çatısı yapılıdır.

Kayseri İli, Melikgazi İlçesi, Konaklar Mah.2502 ada, 6 parsel numaralı 1.273,07 m2 yüzölçümlü arsa vasıflı taşınmaz:
Bu taşınmaz üzerinde her hangi bir yapı ve müştemilat bulunmamaktadır. Sivas Bulvarına cephelidir, uygulama imar planında kalmakta, meskun mahalde bulunmakta ve her türlü kamu hizmetinden yararlanmaktadır.

Kayseri İli, Melikgazi İlçesi, Konaklar Mah „ 2502 ada 7 parsel numaralı 968,10 m2 yüzölçümlü arsa vasıflı taşınmaz: Bu
taşınmaz Sivas Bulvarına açılan tali yola cephelidir. Taşınmazın uygulama imar planında kalmakta, meskun mahalde bulunmakta ve her türlü kamu hizmetinden yararlanmaktadır. Taşınmaz üzerinde bulunan yapı ve özellikleri ise şöyledir; Mekanik Atölye ve Marangozhane Binası: Bu yapı fabrikanın batısında, taşkın kanalı ile sınırdadır. Betonarme karkas, tek katlıdır. Zemini yüksek dozajlı şap kaplama, kapı ve pencereleri demir doğramalı, boyalıdır. Duvarlar ve dış cephesi sıvalı, boyalıdır. Taşınmaz kalorifer ile ısıtılmaktadır. Yapının oluklu sacdan çatısı yapılıdır.

Kayseri İli, Melikgazi İlçesi, Konaklar Man., 2502 ada 8 parsel numaralı 3.484,69 m2 yüzölçümlü arsa vasıflı taşınmaz:
Bu taşınmaz Sivas Bulvarına açılan tali yola cephelidir. Taşınmazın uygulama imar planında kalmakta, meskun mahalde bulunmakta ve her türlü kamu hizmetinden yararlanmaktadır. Taşınmaz üzerinde bulunan yapılar ve özellikleri ise şöyledir; Yaprak Yıkama ve Kirli Yaprak Ambarı Binası: Bu yapı fabrikanın güneyindedir. Yontma taştan yığma kargir tarzda ve tek katlıdır. Zemini dökme ve karo mozaik kaplı, kapı ve pencereleri demir doğramalı, boyalıdır. Duvarlar sıvalı olup, üzeri badanalıdır. Dış cephesi sıvalı olup, cephe boyalıdır. Taşınmaz kalorifer ile ısıtılmaktadır. Yapının çatısı yapılı olup, üzeri eternit kaplamadır.

Kazan Dairesi ve Yakıt Deposu : Bu yapı fabrikanın güneyindedir. Betonarme karkas, tek katlıdır. Zemini dökme mozaik kap ¬lı, kapı ve pencereleri demir doğramalı, boyalıdır. Duvarlar ve dış cephesi sıvalı, boyalıdır. Taşınmaz kalorifer ile ısıtılmaktadır. Yapının çatısı yapılı olup, üzeri oluklu sac kaplamadır. Binanın yüksekliği 6 m dir.

Fiktif ve Antrepo Binası: Bu yapı betonarme karkas, tek katlıdır. Zemini dökme mozaik kaplı,, kapı ve pencereleri demir doğramalı, duvarlar badanalı ve dış cephesi sıvalı, boyalıdır. Taşınmaz kalorifer ile ısıtılmaktadır. Binanın yüksekliği 5 m dir. çatısı yapılı olup üzeri eternit kaplamadır.

Su Deposu : Bu yapı betonarme karkas, tek katlıdır. Zemini yüksek dozajlı şap kaplama, kapı ve pencereleri demir doğrama ¬dır. Dış cephesi sıvalı boyalıdır.

Kayseri İli, Melikgazi İlçesi, Konaklar Mah 2502 ada 10 parsel numaralı 8.822,36 m2 yüzölçümlü arsa vasıflı taşınmaz:
Bu taşınmaz Sivas Bulvarına ve bulvara açılan tali yola cephelidir. Taşınmazın uygulama imar planında kalmakta, meskun mahalde bulunmakta ve her türlü kamu hizmetinden yararlanmaktadır. Üzerinde değişik cinslerde ağaç ve süs bitkisi bulunmaktadır. Taşınmaz üzerinde bulunan yapılar ve özellikleri ise şöyledir;

Shovvroom : Bu yapı betonarme karkas, tek katlıdır. Zemini seramik, kısmen de şap kaplamadır. Yapıda muhasebe, müdür oda ¬sı, teşhir salonu, 1v. ve wc bulunmaktadır. Ön cephesi renkli alüminyum doğramalı ve ısıcamlıdır. İç bölmelerde ise panel levhalar kullanılmıştır. Duvarlar sıvalı, alçılı, boyalıdır. Kapı ve pencere doğramaları alüminyumdur. Dış cephesi sıvalı, boyalıdır. Tavanlar asma tavan yapılıdır. Taşınmaz kalorifer ile ısıtılmaktadır. çatısı oluklu galvanizli saç kaplamadır.
Klima Binası: Bu yapı betonarme karkas, tek katlıdır. Zemini mozaik kaplamadır. Duvarlar sıvalı, boyalı, kapı ve pencere doğramaları ahşap doğramadır. Dış cephesi sıvalı boyalıdır. Taşınmaz kalorifer ile ısıtılmaktadır. Yapının çatısı yapılıdır. Telef Ambarı Binası: Bu yapı betonarme karkas, tek katlıdır. Zemini mozaik kaplamadır. Duvarlar sıvalı, boyalı, kapı ve pencere doğramaları ahşap doğramadır. Dış cephesi sıvalı boyalıdır. Taşınmaz kalorifer ile ısıtılmaktadır. Yapmın çatısı yapılıdır.

Kayseri İli, Melikgazi İlçesi, Konaklar Mah 2502 ada 4.6.7.8 ve 10 nolu parseller için ortak kullanılan müştemilat: çevre Düzenlenmesi, ihata Duvarı ve Korkuluk: Tüm parsellerin dış sınırını çevreleyen genelde yüksekliği ortalama 1,50 m. olan taş duvar ile bu duvarın üzerinde yüksekliği 1,20 m. olan demir korkuluk yapılıdır. Ayrıca tüm parseller arasında gidiş ge ¬liş asfalt yollar mevcut olduğu gibi yaya yolu düzenlenmiştir. Bahçe içerisinde bir adet süs havuzu ve otopark bulunmaktadır. Trafo Elektrik Panoları ve Telefon Santrali : Tüm parseller için ortak kullanılan trafo, elektrik panoları, telefon santrali, aydınlatma direği, jeneratör, güç kaynağı, totem, asansör dökümü liste halinde aşağıda yer almaktadır.

Taşınmazların toplam değeri 67 milyon 273 bin TL.

Gayrimenkullerin satışı 25 Nisan 2011 günü saat 10.00'da Kayseri 3. İcra Müdürlüğü'nde açık artırma usulüyle yapılacak.


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com