04 / 05 / 2024

Kayseri'nin yeni Adliye binası hizmete açıldı!

Kayseri'nin yeni Adliye binası hizmete açıldı!

Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Bingöl, 57 bin metrekare kapalı alana sahip 4 katlı yeni adliye binasının 132 güvenlik kamerası ile izlendiğini söyledi...



Bingöl, düzenlediği basın toplantısı ile iki yıl önce temeli atılan ve geçtiğimiz günlerde hizmete giren yeni adliye binasının vatandaşlara, devlete, millete, Kayseri'ye yakışır bir adliye sarayı olduğunu söyledi.


İlk gün 17 mahkemenin faaliyete geçtiğini ve duruşmaların devam ettiğini ifade eden Bingöl, 65 savcı odası ve kalemlere ait odaların yer aldığı binada yemek salonları, kafeteryalar, kapalı otopark ve iki adet de açık otopark bulunduğunu belirterek, "57 bin metrekarelik kapalı alanda 45 mahkemenin her birine ait duruşma salonu bulunuyor. 4 katlı binanın güvenliği içinde 132 kamera ile bütün koridorlar, binanın dışı tamamen izleniyor. Herkese hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz. Umarız burada güzel kararlar çıkar" diye konuştu.


Yeni adliye sarayı ile birlikte 2 sulh ceza, 2 ticaret, 1 ağır ceza ve iş mahkemesi olmak üzere 6 yeni mahkemenin de kurulduğunu ve bu mahkemelerle birlikte yeni personel ataması yapıldığını anlatan Bingöl, ön büro hizmetinin de bir ay içinde hizmete gireceğini ve bu alanda da vatandaşlara büyük kolaylıklar sağlanacağını vurguladı.


Tüm vatandaşların girişte, duruşma ve ifade verme dışındaki bütün işlemlerini yapabileceklerine dikkati çeken Bingöl, "Dosyadan örnek alma, şikayet dilekçesi verme ve dosya ile ilgili bilgi alma işlemleri burada yapılacak. Üst katlara çıkmadan insanlarımız hizmet alacak. Danışma hizmetleri de yine girişte verilecek. Türkiye'de bu şekilde ilk defa hizmet verilen bir adliye sarayı oluyor. Eski binamız çok kalabalık oluyordu. Yeni binamıza ilk gün 4 bin insanımız geldi. Ama bina içinde kalabalık göremedik" şeklinde konuştu.


- Eski adliye binası İstinaf Mahkemesi olacak


Bingöl, eski binanın halen kendilerine ait olduğunu ve bu binanın geçici olarak İstinaf Mahkemesi olarak kullanılacağını söyledi.


İstinaf Mahkemesi binası için de ihaleye çıkıldığını ve bir iki ay sonra eski veterinerlik fakültesi binasının yerine inşa edileceğini ifade eden Bingöl, "2 yıl içinde binanın yapılması planlanıyor. Eski adliye binası da halen bizde. Kimseye vermedik" diye konuştu.


AA


Geri Dön