18 / 05 / 2024

Kayseri'ye 'Cezaevi Kompleksi' yaptırılacak!

Kayseri'ye 'Cezaevi Kompleksi' yaptırılacak!

TBMM Başkanvekili ve AK Parti Kayseri Milletvekili Sadık Yakut, Kayseri'nin Bünyan ilçesine 2 bin 540 tutuklu ve hükümlü kapasiteli, 750 personelin çalışacağı 'Cezaevi Kompleksi' kurulacağını bildirdi



Yakut, yer tespit çalışmalarının Adalet Bakanlığı yetkilileri tarafından yapıldığını, ihalenin ardından yaklaşık 2 yılda 'Cezaevi Kompleksi' inşaatının tamamlanarak hizmete gireceğini söyledi. Sadık Yakut, şunları kaydetti: "Eskiden beri sözü edilen fakat bir türlü gerçekleştirilemeyen bu projenin gerçekleştirilmesi bizim iktidarımız dönemine nasip oldu. Adalet Bakanlığı yetkilileri yer tespiti için Bünyan ilçesinde 3 ayrı arazide inceleme yaptılar. Yer tespitinin kesinleşmesinin ardından ihaleye çıkılacak. Ödenek sıkıntısı olmadığı için inşaatın en geç 2 yıl içerisinde tamamlanacağını ümit ediyorum. 2 yıl sonra Bünyan ilçemizdeki 'Cezaevi Kompleksi' toplam 3 bin 500 kişilik tutuklu ve görevli nüfusuyla birlikte bir belde nüfusuna erişecek. Bu durumda ilçe ekonomisi de büyük bir ivme ile kalkınacak."

'CEZAEVİ KOMPLEKSİ'
Bünyan'da yaptırılacak 'Cezaevi Kompleksi'nde 2 adet biner kişilik erkek cezaevi, 1 adet 300 kişilik kadın cezaevi, 1 tane 240 kişilik açık cezaevi bulunacak. Bu komplekste yaklaşık 750 kişi istihdam edilecek. Cezaevinde kalanlar ve görevlilerin toplam nüfusunun 3 bin 500 kişiyi bulması bekleniyor.
AA


Geri Dön