28 / 07 / 2024

Kayseri'ye 'Cezaevi Kompleksi' yaptırılacak!

Kayseri'ye 'Cezaevi Kompleksi' yaptırılacak!

TBMM Başkanvekili ve AK Parti Kayseri Milletvekili Sadık Yakut, Kayseri'nin Bünyan ilçesine 2 bin 540 tutuklu ve hükümlü kapasiteli, 750 personelin çalışacağı 'Cezaevi Kompleksi' kurulacağını bildirdi


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Yakut, yer tespit çalışmalarının Adalet Bakanlığı yetkilileri tarafından yapıldığını, ihalenin ardından yaklaşık 2 yılda 'Cezaevi Kompleksi' inşaatının tamamlanarak hizmete gireceğini söyledi. Sadık Yakut, şunları kaydetti: "Eskiden beri sözü edilen fakat bir türlü gerçekleştirilemeyen bu projenin gerçekleştirilmesi bizim iktidarımız dönemine nasip oldu. Adalet Bakanlığı yetkilileri yer tespiti için Bünyan ilçesinde 3 ayrı arazide inceleme yaptılar. Yer tespitinin kesinleşmesinin ardından ihaleye çıkılacak. Ödenek sıkıntısı olmadığı için inşaatın en geç 2 yıl içerisinde tamamlanacağını ümit ediyorum. 2 yıl sonra Bünyan ilçemizdeki 'Cezaevi Kompleksi' toplam 3 bin 500 kişilik tutuklu ve görevli nüfusuyla birlikte bir belde nüfusuna erişecek. Bu durumda ilçe ekonomisi de büyük bir ivme ile kalkınacak."

'CEZAEVİ KOMPLEKSİ'
Bünyan'da yaptırılacak 'Cezaevi Kompleksi'nde 2 adet biner kişilik erkek cezaevi, 1 adet 300 kişilik kadın cezaevi, 1 tane 240 kişilik açık cezaevi bulunacak. Bu komplekste yaklaşık 750 kişi istihdam edilecek. Cezaevinde kalanlar ve görevlilerin toplam nüfusunun 3 bin 500 kişiyi bulması bekleniyor.
AA


Geri Dön