01 / 05 / 2024

Kazakistan'da inşaat sektörü gelişmeye devam ediyor!

Kazakistan'da inşaat sektörü gelişmeye devam ediyor!

Orta Asya'nın en büyük inşaat fuan "Kazbuild 2014", Kazakistan'ın Alıratı şehrindeki Atakent Uluslararası Fuar Merkezi nde düzenlendi. 2 -5 Eylül günleri arasında düzenlenen fuara çok sayıda yerli ve yabancı şirket katıldı.



Orta  Asya'nın en büyük inşaat fuan "Kazbuild 2014", Kazakistan'ın Alıratı şehrindeki Atakent Uluslararası Fuar Merkezi nde düzenlendi. 2 -5 Eylül günleri arasında düzenlenen fuara çok sayıda yerli ve yabancı şirket katıldı. Fuara ev sahibi Kazakistan'ın yanı sıra; Türkiye, Almanya, İtalya, Çin, İran ve Rusya başta olmak üzere 27 ülkeden 360 inşaat firması katıldı. 21. kez düzenlenen fuara katılım geçen seneye göre yüzde 20 arttı. Katılımın yüksek seviyede gerçekleşmesi fuar katılımcılarını ve organizatörleri memnun etti. KazBuikl 2014, yapı ve inşaat, inşaat malzemeleri, kapı ve pencere, yol yapı. sıhhi tesisat, çatı, iç mimarlık, prefabrik, zemin kaplama ve duvar kağıdı başta olmak üzere bir çok alanda yenilikler sunuyor. 

Fuara katılan Türk firmalarından Kaban PVC ve Alüminyum Doğrama Makineleri Kazakistan distribütörü Birkan Karataş yaklaşık 10 yılı aşkın süredir Kazakistan'da faaliyet gösterdiklerini belirterek, sektör olarak önümüzdeki dönemden ümitli olduklarını söyledi. Daha önceleri genelde orta ve küçük ölçekli şirketlerin piyasada varlığından bahsedilirken, şimdilerde daha büyük firmaların Kazakistan piyasasında faaliyet gösterdiklerine vurgu yapan Karataş, Türk işadamlarına da çağrıda bulunarak, Kazakistan'ın inşaat piyasasının yatırımcıya kaçınlmavacak fırsatlar sunduğunu beliıtti. 


Ortadoğu


Geri Dön