03 / 05 / 2024

Kazan'ın yeni kaymakamı mahalleye dönüşen köyleri ziyaret etti!

Kazan'ın yeni kaymakamı mahalleye dönüşen köyleri ziyaret etti!

Kazan'ın yeni kaymakamı Murat Duru, mahalleye dönüşen köyleri ziyaret etti, vatandaşlara "Devleti temsil eden kurumlar milletinden üstün değildir. Herkesin hakkı var üzerimde " dedi...



Kazan'ın yeni Kaymakamı Murat Duru, Büyükşehir yasası ile mahalle statüsü kazanan köyleri ziyaret etmeye başladı. İlk ziyaretini Saraç, İnceğiz, Fethiye ve Karalar mahallesine yapan Kaymakam Duru'nun sonraki durakları ise Kışla ve Kınık mahalleleri oldu. Duru, "Kaymakam olarak herkesin hakkı var üzerimde. Kapım 24 saat yaşlı-genç, zengin-fakir herkese açık. Devleti temsil eden kurumlar milletinden üstün değildir" dedi. 


Köy konağı inşaat halinde olan Kışla'nm eski ilkokulunda ağırlanan Kaymakam Murat Duru'ya İlçe Müftüsü Halil Karagöz, Kışla Muhtar Ali Rıza Peker, Fethiye Mahallesi Muhtarı Halil İbrahim Gürağaç ve kurumlardan yetkililer katıldı. Kazan Muhtarlar Derneği Başkanı da olan Muhtar İsmail Çetin ile mahalle sakini tarafından karşılanan heyete ev yemekleri ve ballı höşmerim ikram edildi. Ziyaretlerde, 'Bizi biz yapan gelenek ve göreneklerimiz var. 


Bunlara sahip çıkıp çocuklarımıza da bunları öğretmeliyiz" diyen Kaymakam Duru, şunları söyledi: "Gönlüm istiyor ki 46 bin nüfusun hepsiyle tanışayım. Kazan'da ulaşmadığım, elini sıkmadığım bir kişi kalmasın istiyorum. Çünkü Kazan'ın Kaymakamı olarak herkesin hakkı var üzerimde. Kapım 24 saat yaşlı genç, zengin, fakir herkese açık. 


Görevim süresince sizlere ne kadar çok hizmet edersem benim için o kadar iyi. Bu hizmetler karşılığında sizlerden alacağım bir 'Allah Razı olsun' cümlesi bana yeter. Sizler için ne gerekiyorsa elimden geleni yapacağıma emin olmanızı isterim. Hiçbir şey yapamasam da sevgi, saygı da para ile değil ya. Her şeyin başı, iyi insan olmaktan geçer. İyi insan olmadan sorumluluk alınmaz. Şunu bilmenizi isterim ki devlet 76 milyon insandır. Devleti temsil eden kurumlar milletinden üstün değildir" dedi. 


Kazan Muhtarlar Derneği Başkanı Başkanı İsmail Çetin ise ilçenen büyüme ve hızlı gelişmede önemli bir süreç yaşadığına dikkat çekti, etin, "Bu sürece katkı sağlayan, belediye başkanımızla, meclis üyelerimizle, muhtarlarımızla ve sivil toplum kuruluşlarımızla omuz omuza veren kaymakamlarla çalışmak bizleri son derece mutlu ediyor. Kaymakamımız Murat Duru'nun bir aylık gayreti ve çalışma temposuna baktığımızda Kazan, kaymakamlar açısından da çok şanslı görüyorum" dedi. 


Milliyet Gazetesi  Ankara  eki 


Geri Dön