Ekonomi

KDV indirimi genişletiliyor! 3 sektöre büyük müjde!

Gıda sektöründeki yüzde 8 KDV oranının yüzde 1'e indirilmesinden sonra şimdi de diğer sektörler için de KDV indirimi yapılması planlanıyor. Peki yeni KDV indirimleri ne kadar olacak? İndirimler hangi sektörleri kapsayacak? İşte KDV indiriminde yeni detaylar... KDV'de gidilen indirimlerin temel gıdayla kısıtlı olmayacağı belirtildi

Gıda sektöründeki KDV yüzde 7 oranından yüzde 1 oranına inince markette yapılan harcamalar  da dün yüzde 7 oranında düştü. KDV'de gidilen indirimlerin temel gıdayla kısıtlı olmayacağı belirtildi. Özel sağlık hizmetlerinde ve özel eğitim ile konut sektöründe de KDV indirimlerinin yapılması öngörülüyor. 

Gıda sektöründeki yüzde 8 KDV oranının yüzde 1'e indirilmesinden sonra şimdi de diğer sektörler için de KDV indirimi yapılması planlanıyor. 

Şu an sağlık hizmetlerinde ve eğitimde yüzde 8, konut sektöründe 150 metrekareden büyük evlerde yüzde 18 KDV uygulaması bulunuyor. Bu alanlarda da KDV'lerin düşürülmesi öngörülüyor. 

Peki yeni KDV indirimleri ne kadar olacak? İndirimler hangi sektörleri kapsayacak? İşte KDV indiriminde yeni detaylar...

KAYIT DIŞI AZALACAK

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından KDV oranlarının düşürülmesi amacıyla çalışmalara start verildi. Kurum tarafından, sektör temsilcileri ve odalarla görüşmeler yapıldı ve KDV oranlarında sadeleşmeye gidildi. 

KDV oranlarında uygulamaya alınan indirimle beraber reel sektördeki işlerin kolaylaştırılması, hareketinin artırılması ve rekabet gücünün de artırılması planlanıyor. KDV'de yapılan indirimlerle yatırım ortamının iyileştirilmesi ve kayıt dışının da azaltılması öngörülüyor. Konuyla ilgili alınan bilgiler kapsamında, sağlık hizmeti ve özel eğitim gibi sektörler için de KDV indiriminin kapıda olduğu belirtildi. Bu sektörler için de oranların düşürülmesi planlanıyor. 

KDV indiriminin genişletilmesiyle gıda sektöründe olduğu gibi diğer sektörlerde de benzer şekilde oranların düşürülmesi öngörülüyor. Koronavirüs pandemisi sebebiyle velilerin ve okulların yüklendiği maliyetlerin düşürülmesi için eğitim ücretlerindeki KDV de yüzde 8 oranından yüzde 1 oranına çekildi. 

Konut sektörü için de indirim geliyor

Konut sektöründe de uygulanan KDV oranları farklılık gösteriyor.  Yeni Şafak'tan Nur Banu Aras'ın haberine göre; buna göre, 150 metrekare büyüklüğe kadar olan konutlar için şu anki KDV oranı yüzde 1 şeklinde uygulanıyor. 150 metrekareden büyük evler içinse halihazırda uygulanan KDV oranı yüzde 18. Yapı kooperatiflerinin, TOKİ'nin ve kentsel dönüşümün şu anki KDV oranı da yüzde 1 olarak belirlenmiş durumda. Bu KDV'lerde de yeni bir düzenlemeye gidiliyor. Alınan bilgilere göre, semte göre de KDV oranının uygulanması öngörülüyor. 

30 MİLYARLIK FERAGAT

Gıda ürünleri için KDV oranlarında hayata geçirilen yüzde 7'lik bir düşüşle devletin, 2022'de KDV iadelerini de kapsayacak şekilde 30 milyar Türk Lirası tutarında feragat ettiği belirtildi. KDV oranlarındaki düşüşle beraber doğrudan vatandaşın cebinin rahatlatılması, üretici ve ticaret yapanların da rahat bir nefes alması planlandı.

TOKİ'den büyük fırsat! 129 konut ve 145 iş yeri satışa sunuldu!

Konut sektörüne yeni KDV modeli geliyor!

AK Parti'de kripto varlık toplantısı!

Sektör temsilcilerinden uyarı: Ev fiyatları yüzde 60 zamlanacak!

Dolar devri sona eriyor! Elinde doları olanlar...

Erken emeklilik için kritik tarih! Dilekçe verin, hemen emekli olun!

Akaryakıt fiyatlarında KDV indirimi müjdesi! Benzin ve LPG fiyatları ne kadar düşecek?