Sektörel

KDV indirimi işe yaradı emlakta talep patladı

Hükümetin indirimlerinin yanı sıra emlaktaki kampanyalar konutu hareketlendirdi. Sinpaş, bir günde100 konut sattı. Dumankaya Flex'in yüzde 50'sini ön taleple bitirdi.

 

Yaklaşık 250 sektörün lokomotifi olan ve 3 milyonluk istihdamı barındıran inşaat sektörü, iki yıldır yaşadığı durgunluk dönemini hükümetin aldığı kararlar ve şirketlerin ödeme kolaylıkları sayesinde aşmaya başladı. Küresel krizin her sektör gibi konutu da etkilediği bu yıl ilk iddialı projeyi Ağaoğlu Grubu yaptı.

AĞAOĞLU BAŞLATTI

My City Bahçelievler projesinde 2 haftada bin konut satan Ağaoğlu, Ataşehir My World projesinde ise iki haftada 400'ün üzerinde konut sattı. Ağaoğlu'nu satış hızı konusunda Sinpaş GYO izledi. Sinpaş GYO'nun yeni projesi Aqua City 2010, henüz satışa çıkmadan, özel müşteri grubuna bir günde 100 konut sattı. Sinpaş GYO, Bosphorus City projesi ile de 2008 yılında, 6 ay gibi kısa bir sürede toplam bin 911 konut satarak rekor kırmıştı.

ÖN TALEPLE SATILDI

Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, bu yoğun ilgiden çok memnun olduklarını söyledi. Sinpaş GYO olarak diğer tüm projelerde olduğu gibi Aqua City 2010'un da farklı ve çok özel olduğunu belirten Çelik `Aqua City 2010 projemize çok güveniyoruz. Projemizin konsepti ve uygun ödeme koşulları yaşanan bu sıkıntılı dönemde ev sahibi olmak isteyenler için büyük avantajlar sunuyor. Henüz satışa çıkmadan özel müşteri grubumuza bir günde gerçekleştirdiğimiz 100 konut satışı da bunun bir göstergesidir. Yoğun ilginin devamını bekliyoruz' diye konuştu.

Dumankaya'nın yeni projesi Flex'in yüzde 50'si satıldı

Dumankaya'nın Ataşehir'de home office konseptiyle geliştirilen yeni projesi Flex'in yüzde 50'si sadece ön satışlarda tükendi. Ataşehir'de 15 katlı stüdyo ve 1+1 home office tipi 90 daireden oluşan projenin konutları 39 metrekarelik stüdyo daireler ile 62 metrekarelik 1+1 daireler arasında değişiyor. Flex projesi hakkında bilgi veren Dumankaya Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dumankaya `Daha önce Adres projesiyle yakaladığımız başarıyı yeni projemiz Flex ile devam ettirmenin mutluluğu ve gururunu yaşıyoruz. Lansman yapmaya gerek kalmadan sadece ön satışlarda satışlarını tamamladığımız Adres projesi gibi yeni projemiz Flex de büyük ilgi görüyor. Müşterilerimizin hemen alıma geçmesi neticesinde projedeki konutların yüzde 50'si kısa bir süre içerisinde tükenmiş durumda' dedi.

Tapu dairesi canlanacak


İstanbulEmlakçılar Odası Başkan Yardımcısı Nizamettin Aşa, tapu harcının ve ticari binalardaki satıştan alınan KDV'nin indirilmesinin sektörün aradığı destek olduğunu söyledi. Aşa `Bu aşamadan sonra tapu dairelerinden önemli bir yoğunluk olacak. İndirimlerin süresiz hale getirilmesi gerek' dedi.
Star