Genel

Keçiören, Ankara'nın turizm merkezi haline geldi!

Ankara'nın 800 bin nüfusuyla en büyük ilçesi olan Keçiören, yapılan çalışmalarla Başkent'e gelen yerli yabana konukların uğrak mekanı oldu

Ankara'nın 800 bin nüfusuyla en büyük ilçesi olan Keçiören, yapılan çalışmalarla Başkent'e gelen yerli yabana konukların uğrak mekanı oldu. Başkent'in turizm merkezi haline gelen Keçiören'i, örnek şehir yaptıklarını ifade eden Başkan Mustafa Ak, yaptıkları ve yapacakları çalışmalarla yaşamak için tavsiye edilir hale getireceklerini dile getirdi. Keçiören'de yaptıkları çalışmaları ve yeni dönemdeki projelerini star Ankara'ya anlatan Başkan Mustafa Ak, her anlamda küçük bir Türkiye modeli olan Keçiören'in daha müreffeh bir kent olması için çalışacaklarını kaydetti:

İNSANA HİZMET EDİYORUZ

'Biz Keçiören'in yaptığımız çalışmalarımızla bir örnek şehir olmasını istiyoruz. Keçiören, gelecekte inanıyorum ki eğitim ve « sağlık yatırımlarıyla öne çıkmış bir şehir olacaktır. Biz bu anlamıyla da her zaman için yaptığımız işlerin büyük işler olması gerektiği bilinciyle her işimizi önemsiyoruz. Biz insana hizmet ediyoruz. İnsanın huzur ve mutluluğu başta gelir. Ne kadar modern binalar da yapsanız, insana huzur veremiyorsanız o yapılan şeylerin hiçbir anlamı yok demektir. Onun için insana huzur veren bir şehir hedefliyoruz. Huzurlu, güvenli, içerisinde yaşanabilen, hayat ve yaşam kalitesi yüksek ve insanların orada yaşamak için tavsiye ettikleri bir şehir hayal ediyoruz.

GÜLERYÜZLÜ PERSONEL KARşžILIYOR

İki yıla yakın bir süredir belediye başkanlığı görevini yürüttüğüm Keçiören, 800 bin nüfusuyla Türkiye'nin en büyük ilçesi durumundadır. Ankara'nın en eski yerleşim yerlerinden biri olan Keçiören'de 1990'lı yıllarda başlayan yapılaşmayla birlikte artan ilgi ve cazibe yoğun bir nüfus artışına yol açtı. Keçiören'de yaşanan bu hızlı değişim ve plansız imar uygulamaları özellikle ulaşım ve altyapı hizmetlerinde yetersizliği de beraberinde getirdi.

2009 yılı yerel seçimlerinde Keçiörenlilerin teveccühü ile belediye başkanlığı görevine seçilmemizle birlikte Keçiören'in başta bu iki önemli problemi olmak üzere kentimiz diğer ihtiyaçlarını gidermek üzere kollan sıvadık. İlk iş olarak önceliklerimizi belirlemeye çalıştık. Bu anlamda iki önemli kulvar belirledik. Bunlardan bir tanesi belediyedeki hizmet sunumunun kalitesinin yükseltilmesi ve vatandaşımız hizmet almak için belediyeye geldiğinde hizmeti en kaliteli şekilde almasını sağlamak amacıyla alman önlemlerdi. Vatandaşımız hizmet almaya geldiğince güler yüzlü personelle karşılaşması, işinin en seri şekilde sonuçlandırılması ve olabildiğince az bir zaman içerisinde hizmetini alabilmesi. Hedefimiz buydu ve bir buçuk yıl içerisinde bu konu üzerinde yoğun bir şekilde çalıştık. Bu çalışmayı devreye sokarken de bazı yeni uygulamalar başlattık. Bunlardan bir tanesi AKMASA uygulamasıydı. Vatandaşımız gelir gelmez ilk başvurduğu yerde problemini çözüyor, cevaplarını alıyor ve gidiyor. Bir başka uygulama İşžKUR ile ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz projeydi. Burada da yine vatandaşımız başka yere başvurmadan belediyede iş ile alakalı her türlü başvurusunu ve iş bulmayla alakalı ihtiyaçlarını buradan karşılayabilir. Bu konuda önemli mesafeler alındı, bir çok kişi buradan iş sahibi oldu.

EĞTİME DESTEK

Eğitime öncelik verdik, bu konuda bazı yeni projeleri de devreye soktuk. Bunlardan bir tanesi KEDEM projemizdir. çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitimine katkı vermek amacıyla açmış olduğumuz bu eğitim merkezlerini her mahallede açmayı hedefliyoruz. şžu anda yaklaşık 5 bin öğrencimiz bu merkezlerden yararlanıyor. Geçtiğimiz yıl 5 eğitim merkezi ile başladık, bu yıl 9'a çıkardık. İkinci bir projemiz de herhangi bir nedenle eğitimlerini yarım bırakmış kadınların eğitimine destek olmak amacıyla açtığımız Kadınların Eğitimine Destek Merkezi (KADEM) projesidir.

KEçMEK'lerimizle sosyal hayatın tam ortasında olması gerektiğine inandığımız kadınlarımızın kollarına yeni altın bilezikler takmak, parmaklarına hünerler yüklemek istiyoruz. Tabii bu onların istek ve kararlılıklarıyla oluyor. Bu yola girenlerin önlerindeki engelleri kaldırıyoruz. Gençlerimize niteliklerini artırabilmek için destek veriyoruz. Küçük de olsa istihdama yardımcı oluyoruz. Bugün artık istihdam artırıcı politikalar belediyelerin asli görevlerinden olmuştur. Canı yanmış, ocağı sönmek üzere olan insana, 'İş bulmak benim görevim değil' diyemezsiniz. Diyemeyiz. İnsanların yaralarına merhem olmak için çalışmak zorundayız.

ULAşžIM VE ALTYAPI çÖZÜLÜYOR

Göreve başladığımız ilk dönemde Keçiörenliler arasında yaptığımız beklenti anketinde de ulaşım ve altyapı konuların en önemli sorunlar olduğunu gördük. Her iki sorun da ilçe belediyesi olarak bizim yetki ve sorumluluk alanımıza girmese de Keçi örenli bizden çözüm bekliyordu. Bu iki konu üzerine yoğunlaşarak çalıştık ve bu konularda ciddi sonuçlar da aldık. Altyapı alanındaki çalışmalarla Keçiören şantiyeye dönerken ulaşımla alakalı olarak da mesafeler kat ettik. Otobüs, dolmuş seferleri ve güzergahla nyla ilgili bir çok mesafe kaydedil di. Bunun dışında bizim uzun vadede planladığımız ve Keçiören'e kazandırmayı hedeflediğimiz vizyonel projelerimizin de hazırlığını yaptık. İnşallah 2011 yılında bu projelerle ilgili temel atmalar başlayacak.
Star/Talat DOYMUşž