Kentsel Dönüşüm

Keçiören'de kentsel dönüşüm çalışmaları hızlanacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, Ankara Keçiören'de kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlanacağının müjdesini verdi...

Keçiören Belediyesini ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, burada yaptığı konuşmada, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'un ilçe için yoğun mesai harcadığını söyledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Bakan Murat Kurum, Bakanlık olarak kentsel dönüşüm, millet bahçesi, yürüyüş, bisiklet yolları, atık su arıtma tesisleri altyapı ve üstyapı hizmetleri için belediye ile uyumlu içinde çalıştıklarını, ziyaret sırasında da birçok projeyi istişare ettiklerini dile getirdi.

Türkiye'nin her yerinde çalışmaların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde yürütüldüğünü dile getiren Kurum, "Kentsel dönüşümden, millet bahçesine nerede bir afet olsa orada vatandaşlarımızın yarasını saracak adımları hızlı şekilde atacak projelerimizi gerçekleştiriyoruz. Bugün kayyumlarımızla bir toplantı yaptık. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki belediyelerimize, şehirlerimize ilişkin sorunları hep birlikte bakanlarımızla birlikte istişare ettik." dedi.

Türkiye genelindeki millet bahçelerine ilişkin değerlendirmeler yapan Bakan Murat Kurum, şöyle konuştu:

"81 ilimize 81 milyon metrekare millet bahçesi hedefiyle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu kapsamda 303 projemiz var. Sahada 50'yi aşkın projeyi tamamladık. Devam eden de 200'ün üzerinde projemiz var. Etaplar halinde tamamlayıp 2023'e giden yolda da şehirlerimizdeki yeşil alan miktarını arttıracak adımları atıyoruz. Ankara'mıza 4 milyon metrekare büyüklüğünde 9 tane millet bahçesi yapıyoruz. Bu millet bahçelerinin en büyüğünü de Keçiören'imizde, Bağlum'da yapacağız. Yaklaşık 370 bin metrekare alanda hem Keçiören'e hem de Ankara'mıza hizmet edecek."

Kurum, Bağlum Millet Bahçesi'nin 11 Haziran'da ihaleye çıkılacağını dile getirerek, önümüzdeki yıl sonuna kadar bitirileceğini ve yatırım değerinin yaklaşık 70 milyon lirayı aşacağını söyledi.,

 

Bakan Kurum protokol yolundaki okul ve sosyal donatı ihtiyacını da karşılayacaklarını söyledi.

Belediyenin arazi tahsis talebinde bulunduğunu da dile getiren Kurum, "Gerek spor alanlarının sayısını artırmak, gerek yeşil alanların sayısını artırmak, gerek belediyenin daha iyi hizmet verebilmesi amacıyla belediye hizmet alanı tahsis talepleri oldu. Tahsislerimizi Keçiören Belediyemize yaptık." şeklinde konuştu.

Murat Kurum, Keçiören'deki kentsel dönüşümü hızlandıracak adımları da atacaklarını söyledi. Bu çerçevede 100 dönüm rezerv alan tahsisi yapacaklarını belirten Kurum, "Bu rezerv alan tahsisiyle kentsel dönüşüm ihtiyacı olan mahallerimizde belediyemize gerek arazi desteği gerek yapımda TOKİ ile yapım desteği vererek Keçiören'imizin ihtiyaç duyduğu belediyemizle birlikte kentsel dönüşümü yürütüyor olacağız." dedi.

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok da Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum'a verdikleri destekler için teşekkürlerini sundu.

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, "Engellere rağmen kentsel dönüşüm çalışmalarımızın büyük çoğunluğunu bitirdik." ifadelerini kullandı.

Keçiören Belediyesi'nden yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Altınok, ilçede kentesel dönüşüm çalışmalarının hız kazandığını kaydetti.

Engelleri aşarak kentsel dönüşüm çalışmalarının büyük çoğunluğunu bitirdiklerini belirten Altınok, "Vatandaşlarımız müracaat edebilir, müteahhitlerle anlaşarak mülklerini kat karşılığı verebilirler. Bizimki fildişi kuleleri değil halkın derdini ve taleplerini dinleyerek aldığımız karardır." açıklamasına yer verdi.

Altınok, ilçede kentsel dönüşüme giren 25 mahallede çalışmaların hız kazandığını ve vatandaşları bilgilendirmek için her mahalle için ayrı ayrı broşür oluşturduklarını belirtti.

Şartlar belirlendi 

Turgut Altınok, ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin şu bilgiyi aktardı:

"Vatandaşımızın kentsel dönüşümle ilgili merak ettiği tüm sorular için bilgilendirme broşürlerimizi hazırladık. 25 mahallede 8 plan olarak devam eden kentsel dönüşümden faydalanmak isteyen vatandaşlarımız için şartlarımızı da belirledik. Üç farklı şartımız var. Birincisi parsel sayısı fark etmeksizin parsellerini birleştirerek 4 bin metrekare büyüklüğüne ulaşan, ikincisi 4 bin metrekare büyüklük zorunluluğu olmaksızın 4 parselini birleştiren ve üçüncü olarak da tüm ada sahiplerinin anlaşması durumunda oluşan uzlaşıyla vatandaşlarımız müteahhitlerle özel sözleşme imzalayarak kentsel dönüşüme başlayabiliyorlar."

"Ferah ve depreme dayanıklı yapılar inşa edilecek" 

Belediye tarafından düzenlenen kentsel dönüşüm şartlarının modern ve ferah şehir anlayışına göre oluşturulduğunu da kaydeden Altınok , "Kentsel dönüşüm planımız dâhilinde 16 kata kadar izin veriyoruz. Kentsel dönüşümle depreme dayanıklı binalar, daha fazla açık ve yeşil alan, geniş ve konforlu yapılar, geniş cadde ve sokaklar oluşturuyoruz. Kapalı otopark zorunluluğu ile de park sorunu çözüyoruz. Belediye olarak yüzde 30 konfor artışı, yüzde 20 sosyal donatı ve yüzde 5 site ortak kullanımı paylarını da vatandaşımıza temin ediyoruz." açıklamasında bulundu.
 

 

Keçiören'in yüzde 80'i kentsel dönüşüme dahil edildi!