02 / 05 / 2024

Kelebek Vadisi turistlerin yeni gözdesi olacak!

Kelebek Vadisi turistlerin yeni gözdesi olacak!

Tanıtım toplantısında konuşan Selçuklu Belediye Uğur İbrahim Başkanı Altay, "Tropikal Kelebek Bahçesi ve Kelebekler Vadisi, Konya'ya gelen ziyaretçilerin ilk uğrak yerlerinden biri olacak" dedi.



SELÇUKLU Belediyesince yaptırılan ve açılışını Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun gerçekleştirdiği Tropikal Kelebek Bahçesi ve Kelebekler Vadisi'nın tanıtımı amacıyla basın turu düzenlendi. 


Tropikal Kelebek Bahçesi nde gazetecilerle bir araya gelen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yapılan açılışla beş yılık bir hayalin gerçekleştirildiğini belirtti. Sıcaklık 28 derece nem yüzde 80 Kelebek Bahçesi ve Kelebekler Vadisinde sıcaklığın 28 derece, nemin ise yüzde 80 düzeyinde bulunduğunu anlatan Altay, şunları söyledi: "Etrafınızda hiçbir ayıncı parça olmadan uçuşan kelebekleri görebiliyorsunuz. Müze kısmında da kelebeklerin doğumundan ölümüne kadar olan her aşamaya şahit oluyorsunuz. Tropikal Kelebek Bahçesi ve Kelebekler Vadisi, Konya'ya gelen ziyaretçilerin ilk uğrak yerlerinden biri olacak. Kelebek şeklinde olan mimari yapısıyla, gece aydııılatmasıyla Konya'ya değer katacak çok güzel bir bina kazan dırmış olduk. Bu nedenle çok mutluyuz." 


Selçuklu Belediyesi tarafından yaptırılan ve toplam inşaat alanı 7 bin 600 metrekare olan Tropikal Kelebek Bahçesi ve Kelebekler Vadisi, bin 600 metrekare kelebek uçuş alanına sahip. Tropikal Kelebek Bahçesi ve Kelebekler Vadisi'nde 70 kelebek çeşidi ve 4 bin .500 ila 6 bin arası kelebek bulunuyor.


Konya'nın Sesi


Geri Dön