Kent Haberleri

Kemal Çolakoğlu: İzmir'in kalkınmada liman ve Kemeraltı'nı ön planda tutması gerekiyor!

İzmir 'in kalkınmada liman ve Kemeraltı 'nı ön planda tutması gerektiği belirtilen toplantıda zeytincilik, bağcılık ve şarapçılık gibi alanların da göz ardı edilemeyeceği dile getirildi


İzmir'in kalkınmada liman ve Kemeraltı'nı ön planda tutması gerektiği belirtilen toplantıda zeytincilik, bağcılık ve şarapçılık gibi alanların da göz ardı edilemeyeceği belirtildi. İZKA Genel Kurulu'nda konuşan Kalkınma Kurulu Başkanı Kemal Çolakoğlu, çalışmaları hakkında Kalkınma Bakanlığı'na yazı yazdıklarını ancak bir yanıt alamadıklarını belirterek, "Bu iş karşılıklı motivasyon, sevgi ve saygı ile olur. Burada kurullar, komisyonlar olarak çalışıyoruz. 


Hiçbir cevap verilmemesi, 'Bizi bakanlığımız bile kaale almıyor' gibi bir düşünceye sevk edebilir" dedi İzmir Kalkınma Ajansı, Kalkınma Kurulu Toplantısı, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda Kalkınma Bakanlığı'nm bilgi taleplerine yönelik yazılara cevap vermediği dile getirilerek, Kalkınma Kurullarının kan kaybetmeye başladığı uyarısı yapıldı. 


Bakanlık cevap vermedi İzmir Kalkınma Kumlu olarak Kalkınma Bakanlığı'na Kalkınma Kurullarının çalışma esasları ve bakanlığa kendi çalışmaları hakkında yazı yazdıklarını ancak cevap alamadıklarını ifade eden İZKA Kalkınma Kurulu Başkanı Kemal Çolakoğlu, "Ergiider Can tarafından 7 Ekim 2013'te yazı yazmıştık. Kendi Bakanlığımız bile bize cevap vermedi. Bu iş karşılıklı motivasyon, sevgi ve saygı ile olur. Burada kurullar, komisyonlar olarak çalışıyoruz. Hiçbir cevap verilmemesi, 'bizi bakanlığımız bile kaale almıyor' gibi bir düşünceye sevk edebilir" dedi. 


Bu durum karşısında kurulun 100 kişilik üye listesine girmek için yarışan insanların fire vermeye başladığını kaydeden Çolakoğlu, "Kurul öneri fonksiyonunun yerine getiriyor. Kurul üyeleri İzmir için bir şey yapmak üzere işlerini güçlerini bırakıyor. Karşılığını aramak da hakkımız diye düşünüyorum" dedi. 



Yenigün