28 / 09 / 2024

Kemal Şahin: 11 şirketi iflastan kurtardık!

Kemal Şahin: 11 şirketi iflastan kurtardık!

Şahinler Holding Türkiye’deki 11 şirketini iflas koruma kanunuyla kurtardı, Merter’de şehir oteli Beylikdüzü’nde ise 5 yıldızlı otel yapacak




YATIRIMLAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Şahinler Holding Yönetim Kurulu Üyesi Jale Tuncel ve Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin yapılan basın toplantısında Şahinler Holding’in hedefleri hakkında bilgi verdi.

TÜRKİYE PAHALANIYOR

Türk Lirasının değerlenmesiyle Türkiye’nin artık pahalı bir ülke olmaya başladığını da söyleyen Kemal Şahin, “TL’nin değerlenmesi ihracatçı için bir kâbus oluyor. Biz de fiyat tutturmakta zorlanıyoruz” dedi.

Kriz ile birlikte İflas Koruma Kanununa başvuran Şahinler Holding, 11 şirketinin üstünde bulunan iflas korumayı kaldırdı. Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, Holdingin dünya çapında 25 şirketi ile faaliyetlerini sürdürdüğünü, ancak kendilerinin de son krizden etkilenerek Türkiye’deki 11 şirketin iflas erteleme sürecine girdiğini hatırlattı. Şahin, “17 Eylül 2010 itibariyle şirketlerimiz bu süreçten mahkeme kararıyla çıktı. Bu karar genelde 5-6 yılda uygulanabilmektedir. Ancak biz 2 yılı doldurmadan bu kulvarı terk etme başarısını gösterebildik” dedi. Önümüzdeki dönemde projeleri raftan indirerek yatırıma başlayacaklarını dile getiren Şahin, “Türkiye’de turizm, gayrimenkul geliştirme ve enerji alanlarında yatırımlarımız devam edecek. Gayrimenkul alanında Beylikdüzü projemize önümüzdeki günlerde bir inşaat firması ortaklığıyla start vereceğiz. Ciddi büyüklükteki bu projemiz, konut ve ticari mekanlardan oluşuyor. Ayrıca Beylikdüzü’nde 5 yıldızlı bir otel yapmayı, Merter’deki şirket merkezini de şehir oteline dönüştürmeyi planlıyoruz. Turizmde ise Antalya’da ağırlıklı olarak sahil bölgelerinde kiralama ya da satın alma yoluyla önümüzdeki dönemlerde yeni tesisleri devreye sokabiliriz” diye konuştu. Kemal Şahin, tekstil sektörüne yatırım yapmayacaklarını, ancak olanları iyileştireceklerini de ifade etti.

Kriz öncesi rakamlara döndük

Grubu tepeden tırnağa elden geçirip yeniden yapılandırdıklarını söyleyen Kemal Şahin, “Maalesef epey arkadaşımızı işten çıkarmak zorunda kaldık. Böylesine ağır bir krizin içinde yaşanan zorlu dönemin doğal sonucu olarak topyekün bir küçülme de yaşandı. Çalışan sayımız ve ciromuzda yüzde 20 civarında bir küçülme oldu. Şu anda çalışan sayımız 10 bin, ciromuz ise 1 milyar doların üzerinde” diye konuştu. 2010 yılının ilk yarısında satışların yüzde 25 artarak 2009’un üstünde seyrettiğini, son aylardaki toplam satışlardaki artışın ise yüzde 40’ı bulduğunu ifade eden Şahin, bu artışlarla kriz öncesi rakamlara döndüklerini söyledi.
Türkiye


Konuyla ilgili basında çıkan diğer haberler 


İspanyol Zara’nın siparişleri krizdeki Şahinler’e ilaç oldu

Global krizden olumsuz etkilenen Şahinler Holding’in 11 şirketi üzerindeki iflas tedbir kararı kalktı. Holding’in toparlanmasında İspanyol Zara başta olmak üzere perakende devlerinin siparişleri etkili oldu

Türk tekstil sektörünün en önemli gruplarından biri olan Şahinler Holding, tünelin sonundaki ışığı gördü. İhracat ağırlıklı çalıştığı için, 2008 yılında patlak veren ve tüm dünyayı saran global krizin olumsuz etkilerini yoğun bir şekilde hisseden Şahinler, finansal darboğazı aştı. Şahinler’in 11 şirketi üzerindeki iflas tedbir kararı kaldırılırken, yeni yatırımlar için de düğmeye basıldı. Bu yıl yüzde 40 büyüyen şirketin toparlanma sürecinde, İspanyol Zara ve Alman S.Oliver şirketlerinin yüklü siparişleri etkili oldu.  Holding’in yeni hedef ve projeleriyle ilgili bilgi veren Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin “25 şirketimizin 11’ine iflas tedbir kararı konuldu. Bu karar genelde 5-6 yıl uygulanabilmektedir. Ancak biz 2 yılı doldurmadan bu kulvarı terk etme başarısını gösterebildik” dedi. Zara, S. Oliver, Next, Marco Polo, C&A gibi büyük alıcılara odaklandırlarını belirten Şahin “Toparlanma sürecinde, İspanyol Zara ve Alman S.Oliver şirketlerinden aldığımız yüklü siparişler büyük katkı sağladı. Çorlu’daki tam entegre tesisimizde tam kapasite çalıştık. Konfeksiyon üretimlerini Anadolu’ya kaydırdık. Bu da bizi büyük oyuncuların ilgi odağı haline getirdi” dedi.

11 bin kişiye ulaşacak

Krizde yüzde 20 küçülmeye giderek, 2 bin kişiyi işten çıkarmak zorunda kaldıklarını belirten Şahin “Önümüzdeki yıl hedefimiz yüzde 30 büyüme ve 2 bin kişiye istihdam sağlamak. 11 bin kişiye ulaşarak kriz öncesinin üstüne çıkmak istiyoruz” dedi.

Şirket merkezi otel olacak

Merter’de bulunan şirket merkezlerini bir şehir oteline dönüştürme planları olduğunu dile getiren Kemal Şahin, yeni projeleri hakkında şu bilgileri verdi: “Beylikdüzü’ndeki bir arazimizde 5 yıldızlı bir otel yapmayı planlıyoruz. Gayrimenkul alanındaki yatırımlarımız önümüz yıl içerisinde inşaat sektöründe faaliyet gösteren bir firma ile ortaklık anlaşması imzalayarak devam edecek. Tekstil alanında Türkiye’den ziyade yurt dışında da yatırım yapacağız.”
Star/Kaan ZENGİNLİ
 


Geri Dön