14 / 05 / 2024

Kemalpaşa Organize Sanayi günde 40 bin metreküp su arıtacak!

Kemalpaşa Organize Sanayi günde 40 bin metreküp su arıtacak!

KOSBİ'de hayata geçirilen arıtma tesisi sayesinde fabrikalardan gelen evsel ve endüstriyel nitelikli atık sular su kirliliği ve kontrolü yönetmeliğinde belirtilen alıcı ortam deşarj standartların altında değerlerde arıtılarak doğaya veriliyor.




İzmir'in önde gelen firmalarına ev sahipliği yapan Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesinde (KOSBİ), başlatılan çevre duyarlılığı projesi sürdürülüyor. Bünyesinde 490 sanayi tesisini barındıran KOSBİ'de hayata geçirilen arıtma tesisi sayesinde fabrikalardan gelen evsel ve endüstriyel nitelikli atık sular su kirliliği ve kontrolü yönetmeliğinde belirtilen alıcı ortam deşarj standartların altında değerlerde arıtılarak doğaya veriliyor. 

Şu an için günlük '10 bin metreküp kapasiteye sahip merkezi atıksu arıtma tesislerinde gelinen noktayla ilgili açıklamalarda bulunan KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk. bölge olarak çevre duyarlılığı adına başlattıkları arıtma tesisi çalışmaları sayesinde her gün binlerce metreküp aüksuyu işlediklerini söyledi. Porsuk. 

sürdürülebilir bir büyüme için çevrenin korunmasına çok önem verdiklerini belirterek. 'Bölge sanayisinin çevreyle uyumlu bir biçimde büyümesi için çalışıyoruz. Bu amaçla bölgemizde merkezi atık su arıtma tesisinin yapımına 20'10'da başladık. Bakanlık tarafından onaylanan Günlük 40 bin metreküp proje kapasiteli tesisin ilk etapta 10 bin metreküplükbölümünü hizmete açtık. Fabrikalarımızda oluşan evsel ve endüstriyel nitelikli atık sular toplam uzunluğu 62 km olan OSB kanalizasyon hattımız aracılığıyla ve kendi cazibesi ile merkezi atıksu arıtma tesisimize geliyor ve burada çeşitli arıtma kademelerinden geçtikten sonra ekosistemin kabul edebileceği nitelik ve kalitede arıtılarak doğaya geri veriliyor' dedi. 



Haber Ekspres


Geri Dön