03 / 05 / 2024

Kemer Country Golf & Club'ta bir bungalow 1 milyon 150 bin TL'ye icradan!

Kemer Country Golf & Club'ta bir bungalow 1 milyon 150 bin TL'ye icradan!

İstanbul 10. İcra Müdürlüğü, İstanbul ili Eyüp ilçesi Göktürk köyü Devlet Orman Mevkiinde bulunan Kemer Country Golf & Club'taki bir bungalow daireyi 1 milyon 150 bin TL'den satışa çıkardı. Satış, 17 Ocak 2012 Salı günü gerçekleşecek



Verilen ilan şöyle;

T.C. İSTANBUL 10. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ DOSYA NO : 2011/2784 Esas

GAYRİMENKULUN ÜZERİNDE BULUNAN DAİMİ HAK NİLEĞİNDEKİ "İNTİFA HAKKI" SATIŞ İLANI

Satılmasına karar verilen intifa hakkı; TAPU KAYDI:

Borçluya ait ve bir borçtan dolayı hacizli bulunan; İstanbul ili, Eyüp ilçesi, Göktürk Köyü, Devlet Orman Mevkiinde bulunan 1190 parsel sayılı 2068000,00m2 miktralı "ORMAN" vasfmdaki ana taşınmaz tapu kütüğünün 989 nolu sayfasında kayıtlı olup, 113b Blok, BB215 bağımsız bölüm numaralı taşınmaz üzerinde tesis edilen 49 yıl süreli (18/11/1991 tarihinde başlayıp, 17/11/2040 tarihinde sona ermektedir) müstakil ve daimi hak niteliğindeki ÜST HAKKI(İNTİFA HAKKI) GAYRİMENKULUN HALİHAZIR DURUMU:

Satışa konu İNTİFA HAKKININ bulunduğu taşınmaz; 1190 parsel sayılı 20680000,OOm2 miktarlı "ORMAN" vasfmdaki taşınmaz, aslında orman parselidir, ancak T.C. Çevre ve Orman Bakanhğı'nın ilgili olurları gereği taşınmazın tamamı üzerinde 49 yıl süre ile müstakil ve daimi hak niteliğinde ÜST HAKKI tesis edilmiştir. Söz konusu taşınmaz Kemer Country'nin kuzey tarafında Devlet Ormanları içinde yer almaktadır. Taşınmaz üzerinde hali hazırda Kemer Golf Kulüp Binası, atlı spor tesisi, golf sahaları, tenis kortları, gölet, orman evleri(bungaloow) yer almaktadır. Muhteşem bir manzarası ve muhteşem bir doğası vardır. Bölge içersindeki ağaçlar çok sık ve yemyeşil vaziyettedir. Orman içi yollan tamamen bitmiş vaziyettedir. Yangın tertibatı her ev ve tesise göre yerleştirilmiştir. Sürekli bakım ve temizlik işleri hem Orman Genel Müdürlüğü görevlilerince hem de Kemer Country Golf&Club görevlilerince düzenh olarak yapılmaktadır. Güvenlik özel güvenlik firmasınca sağlanmaktadır. 1190 parsel sayılı taşınmaz içerisindeki değerlemeye konu bağımsız bölüm; Tapu Sicilinde; 113b Blok, (BB215) olarak görülmekte olup, taşınmazın mahallinde ise Orman Yolu Caddesinden (46) kapı numarasını almaktadır.

113b Blok, BB215," KONAKLAMA TESİSİ-MÜSTAKİL APART" değerlemeye konu konaklama Tesisi-Müstakil Apart vasıflı taşınmaz Orman yolu caddesinden (46) kapı numarasını almaktadır. Bahçe katı ve zemin kattan oluşmaktadır. Çatı arası da bulunmaktadır. Keşif günü taşınmazın içerisi görülememiş olup, tesislerin güvenlik görevlilerinden edinilen bilgi, camdan içerisinin görünen kısımları ve projesi dikkate alınarak değerleme yapılmıştır.Tapu Sicilindeki projesinde yapılan incelemede değerlemeye konu müstakil apart dairenin tipinin TİP:3E olarak gösterildiği görülmüştür. BUNGALOW diye adlandınlan yapı türlerindendir. Betonarme karkas üzerine ahşap kaplamadır. Taşınmazın incelenen projesinde; bahçe katında; 1 antre, 4 depo, 1 genel banyo+wc, 2 yatak odası, 1 ebeveyn yatak odası (içerisinde banyosu olan), 1 teras bulunmaktadır. Zemin katta ise 1 antre, 1 mutfak, 1 salon (yemek ve yaşama alanı olarak kullanılan ve şöminesi bulunan), 1 ebeveyn yatak odası( içerisinde vestiyer, soyunma odası, banyo, wc piyesleri bulunan), 1 teras ve loft ( Çatı arası odası) bulunmaktadır. Bahçe katında alan brüt 159,00m2, net 124,20m2 olmaktadır. Zemin katta alan brüt 244,00m2, net 165,50m2 olmaktadır. Bağımsız bölümün tamamında alan brüt 244,00m2, net 289,70m2 olmaktadır. Ana giriş kapısı zemin katta bulunmaktadır. Daire giriş kapısı ahşap görünümlü çelik kapıdır. Tüm pencere doğramalan pimapen muadili PVC dir. Taşınmazın tamamında oda, salon, yatak odası gibi birimlerde yer döşemeleri ithal ahşap parke ile döşemelidir. Banyo ve WC piyeslerinde yer döşemeleri (ıslak zeminler) seramik kaplıdır .Tüm iç kapı doğramalan masif ahşaptır. Salonda şömine bulunmaktadır. Mutfakta ankastre ahşap mutfak dolaplan, laminat tezgah bulunmaktadır. Birinci sınıf bataryalar ve davlunbaz bulunmaktadır. Ankastre mutfakta olması gereken tüm beyaz eşya mevcuttur. Isınma sistemi müstakil LPG tankında depolanan LPG ile kombili olarak gerçekleştirilmektedir. Baseboard tipi radyatör sistemine sahiptir. Banyolarda havlu kurutucuda bulunmaktadır. Terastan bahçeye inen merdivenler ve korkuluklan tamamen ahşaptır. Terasta zemin döşemeleri tamamen ahşaptır. GAYRİMENKULUN İMAR DURUMU:

Eyüp Belediye Başkanlığı Plan ve Proje Müdürlüğünün 16/12/2009 Tarih 2009/4793-8133 sayılı yazısı ve ekindeki imar durumundan; Göktürk Köyü, 1190 parsel sayılı taşınmazın " ÖZEL SPOR ve KONAKLAMA ALANLARI" içerisinde kaldığı anlaşılmıştır. 1190 parsel sayılı taşınmaz için K.A.K.S. = 0,06 olarak belirlenmiş ve Orman Bakanlığından " Turizm Amaçlı B Tipi Tatil Sitesi" onayının bulunduğu ifade edilmiştir. 1190 parsel sayılı taşınmazın imar durumunda bahsi geçen özel spor alanlannın; özel nitelikli spor(golf, tenis, atıcılık, okçuluk, binicilik, yüzme, kürek, vvindsurf, balıkçılık v.b.) alanlan olduğundan ve kullanıcı tarafından konaklama amaçlı ( otel, Apart otel, bungalov, şale), sosyal tesis amaçlı (özel spor klüp binalan ve spor tesislerinin yan birimleri, stad, tribün, tiyatro, anfıtiyatro, sinema, kongre salonlan) eğitim tesisleri, kültür ve sanat merkezleri, gösteri tesisleri, orman bakım tesisleri ve ticaret alanlan yapılabileceği, aynca bu alanda özel spor alanlan da düzenlenebileceği ifade edilmiştir. Söz; konusu yazıda taşınmazın Çevre ve Orman Bakanlığınca 49 yıllığına tahsis edilen, Kültür ve Turizm bakanlığı B Tipi Tatil Sitesi Golf Tesisi-4 yıldızlı otel kısmi işletme belgesi düzenlenen alanda ve mülga Göktürk Belde Belediyesince 14/02/1997 tarih ve 19 sayılı Göktürk Belediye Meclis karanna istinaden tasdik olan 29/04/1997 tasdik tarihli 1/1000 ölçekli" Kemerburgaz Golf mevzii İmar Planında kaldığı ifade edilmiştir.

İNTİFA HAKKININ MUHAMMEN DEĞERİ : Eyüp İcra Hukuk Makinesinin 2010/471 sayılı dosyasınca kesinleşen Bilirkişi Raporuna göre İNTİFA HAKKINA 1.150.000,00TL'si kıymet taktir edilmiştir. SATIŞ ŞARTLARI:

1- Yukanda Özellikleri yazılı İNTİFA HAKKI satışı 17/01/2012 günü saat 09:30'dan 09:40'a kadar İstanbul 10. İcra Müdürlüğünde açık artırma suretiyle satılacakta". Bu artırmada tahmin edilen kıymetin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacaklan toplamım ve satış ve paylaştırma giderlerini geçmesi şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok arttıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla 27/01/2012 günü İstanbul 10. İcra Müdürlüğünde saat 09:30 - 09:40 arasında ikinci artırmaya çıkanlacaktır. Bu arttırmada da rüçhanlı alacakhlann alacağını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Şu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin %40'ını bulması ve satış isteyenin alacağma rüçhanı olan alacakhlann toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflannı geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Arttırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. KDV, damga vergisi, tapu alım harç ve masrafları alıcıya aittir. Birikmiş vergiler ve tapu satım harcı ve Tellaliye harcı satış bedelinden ödenir. Bu kalemlerdeki her türlü harç ve vergi ihalenin kesinleşmesinden sonra tahsil olunur.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklanm hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialanm dayanağı belgeler ile onbeş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde haklan tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.,

4- İhaleye katılıp daha sonra bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve aynca temerrüt faizinden müteselsilen mesul tutulacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi aynca hükme hacet kalmaksızın İcra Dairesince tahsil olunacak, bu fark varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup, masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacaklan, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2011/2784 E. sayılı dosya numarasıyla Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.

(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir. (İc.İf.K. 126)

Yönetmelik Örnek No:27 B.: 75711   www.bik.gov.tr

İlan için tıklayın!

 


Geri Dön