28 / 04 / 2024

Kemeraltı Çarşısı imar değişikliği plan süreci tamamlandı!

Kemeraltı Çarşısı imar değişikliği plan süreci tamamlandı!

Kemeraltı Çarşısı içerisinde bulunan Havra Sokağı'nda yaklaşık 300 yıl önce kervansaray olarak inşa edilen ve geçtiğimiz yıl yapılan restorasyonun ardından Anıtlar Kurulu'na takılan Küçük Karaosmanoğlu Han'da yaşanan imar sorunu ortadan kalktı.



Konak Belediyesi, Anıtlar Kurulu'ndan gelen resmi onay sonrasında alan ticari faaliyetlerin yanı sıra turizm amaçlı kullanıma açıldı. Konak Belediye Meclisi Ağustos ayı 2. oturumu Sema Pektaş başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda restorasyonu Karaosmanzade Vakfı tarafından yapişlet- devret modeli ile yapılan Küçük Karaosmanoğlu Hanı'nın imar değişikliği plan sürecinin tamamlandığı açıklandı. Tarihi han ve otel için 8 milyon TL masraf yapan yatırımcı firma yaklaşık bir yıl sonra projesi için Konak Belediyesi'nden beklediği onayı aldı. 


'MUTLUYUZ' 

Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Ümit Kaya, "Kemeraltı'na yatırımcının girmemesi bir sıkıntıydı. CHP'li üyeler konuyu aşamamıştı. Ben parti yetkilileriyle sürekli görüştüm, yatırımcıya ruhsat değişikliği ve imar planlarında yumuşama olması gerektiğini anlattım. Bugün tüm Kemeraltı esnafı için meclisten bu kararı geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi. 


Sabah Ege


Geri Dön