19 / 05 / 2024

Kemeraltı sakinleri yeni yol istiyor!

Kemeraltı sakinleri yeni yol istiyor!

Türkiye'nin en büyük açık hava alışveriş merkezi olan Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda yol çilesi bitmiyor. Çankaya 1360 sokak girişindeki tarihi çarşıdaki altyapı çalışmaları sırasında kazılan yolların üstü kapatıldı ancak yollar 2 aydır düzeltilmedi.




Türkiye'nin en büyük açık hava alışveriş merkezi olan Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda yol çilesi bitmiyor. Çankaya 1360 sokak girişindeki tarihi çarşıdaki altyapı çalışmaları sırasında kazılan yolların üstü kapatıldı ancak yollar 2 aydır düzeltilmedi. Yağmurla birlikte yolların çamur deryası haline geldiğini, vatandaşların yolda yürümekte güçlük çektiğini söyleyen çevre esnafı, "İkinci aya girdik. Yollarımız hala aynı halde duruyor. Vatandaşlar çamur içinde kalıyor, sattığımız ürünler kirleniyor. Tarihi çarşımıza yakışmayan bu görüntülerden bir an önce kurtulmak istiyoruz" diye konuştu.


PEKER'DE HER YER KARANLIK


İzmir'in Karabağlar ilçesi Peker Mahallesi 5076 sokakta vatandaşlar 4 gündür karanlıkta oturuyor. Sürekli elektrik kesintisi olduğunu ve kış aylarında bu sorunun had safhaya ulaştığını belirten vatandaşlar, "Bu sorun yüzünden geceleri karanlıkta oturuyoruz. Sokaklarımızda da aydınlatma lambaları yanmıyor. Yolda elektrik kabloları için çukur kazdılar. Karanlıkta arabalar çukurlara saplanıyor. Bu kış günü resmen göz gözü görmüyor" dedi.



ÇUKURKONDU!


Çamdibi'nde Kamil Tunca Bulvarı 65 numara sakinleri, işyerinin önünde biriken yağmur sularından şikayetçi. Yaklaşık 1 yıl önce yapılan asfalt çalışmasında kaldırılan yağmur oluklarının ardından dükkanlarının önünün çukur bırakıldığını belirten vatandaşlar, biriken sular yüzünden mağdur olduklarını belirtti. 1 yıldır her yağmurda aynı sorunu yaşadıklarını belirten vatandaşlar, "Dükkanın önüne asfalt dökerken yağmur oluklarını kapattılar. Ama burayı çukur bıraktılar. Her seferinde yağmur suları buraya doluyor. Bir senedir yaptığımız şikayetler sonuçsuz kaldı. Hem yayalar hem de biz dükkana su girdiği için sıkıntı yaşıyoruz" diye konuştular.



Yeni Asır



Geri Dön