28 / 07 / 2024

Kemerburgaz Bahçeşehir Üniversitesi Future Kampüsü binalarının yerine lüks konut projesi geliyor!

Kemerburgaz Bahçeşehir Üniversitesi Future Kampüsü binalarının yerine lüks konut projesi geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul Kemerburgaz’da yer alan Bahçeşehir Üniversitesi Future Kampüsü binalarının 2000'den önce yapıldığı için deprem riski taşıdığı gerekçesiyle arazide imar planı değişikliğine gitti. Arazide lüks konutlr yapılacak...


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


İstanbul Eyüpsultan Kemerburgaz’da Bahçeşehir Üniversitesi Future Kampusü’nün bir bölümünün de içinde yer alan 129 bin metrekare büyüklükteki arazi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 6 Mart 2024 tarihinde 'rezerv yapı alanı' ilan edildi ve yeniden imar planı oluşturuldu. 

Plan açıklama raporunda alandaki üniversite yapılarının 2000 senesinden önce inşa edildiği için deprem riski ile karşı karşıya olduğuna dikkat çekildi.

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; üniversiteye ait yapıların bir bölümünün de Alibeyköy Baraj havzası kısa mesafe koruma alanında kaldığı belirtildi. Kısa mesafeli koruma alanında yer alan yapıların su sıkıntısının çokça gündeme geldiği günümüzde İstanbul’a içme suyu sağlayan barajlar açısından oldukça kirletici etkisi bulunduğunun altı çizildi. 

Kemerburgaz Bahçeşehir Üniversitesi Future Kampüsü binalarının yerine lüks konut projesi geliyor!

Planlama alanında 2000'den önce inşa edilen yapıların deprem tehlikesi altında olması ve yapıların bir kısmının İSKİ İçmesuyu Havzaları Yönetmeliği’ne aykırı şekilde kısa mesafeli koruma altında olması sebebiyle yeni plana ihtiyaç duyulduğu ifade edildi. 

Yeni planda Alibeyköy Baraj havzası kısa mesafeli koruma alanında kalan kısım park şeklinde düzenlendi. Geri kalan alan da 'ticaret ve konut' alanı yapıldı. 

Yani alanda lüks konutlar, rezidans ve AVM inşaatı yapılabilmesinin önü açıldı. Proje bitirildiğinde alanda yaklaşık bin 500 kişilik nüfusun yaşaması öngörülüyor. Toplam 129 bin metrekarelik alanda inşaat oranı 1.10, yükseklik 5 kat şeklinde oldu. 

74 bin metrekarelik kısım konut ve ticari birimler için ayrılırken, geri kalan 55 bin metrekarelik alanda okul, cami, hastane, park, otopark inşa edilecek. 

Kemerburgaz Bahçeşehir Üniversitesi Future Kampüsü binalarının yerine lüks konut projesi geliyor!

Plan ile ilgili görüşü sorulan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı, doğal ve kültürel varlıkların korunduğu, korunması gereken alanlara ekstra yük vermeyen, evre yapılaşma değerlerini ve nüfus yoğunluğu dengesini dikkate alan, mevcut yeşil yapının korunduğu bir plan çalışmasının daha uygun olacağının altını çizdi. 

Arazi, 1/100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı’nda kısmen kentsel ve bölgesel yeşil alanda kısman gelişimi ve yoğunluğu denetim altında tutulacak alanda kısmen de yapı yasaklı alanda yer alıyor. 

2005 tarihli alt ölçekli planda ise 'Darülaceze sosyal tesisler ve hastane' alanında kalan parseller en son 2016 yılında yapılan değişiklik ile 'sosyal altyapı' alanı olarak ilan edildi. 

Büyük deprem için süre azaldı mı? En yıkıcı depremler hep Marmara'da! Deprem uzmanından uyarılar bir bir geldi!

Piyasa uzmanı İslam Memiş'ten gram altın uyarısı: Yıl sonu beklentimiz belli, elimizdekilere sahip çıkalım! 

Japon deprem uzmanı Moriwaki, O hattı işaret etti ve 'Büyük deprem yaklaştı' uyarısını yaptı! En son 4.2'lik deprem oldu

 


Geri Dön