Eğitim

Kemerburgaz'ı sel aldı

Türkiye'nin ilk emlak editörü Tayfun Uçar yazıyor.

Kemerburgaz'da sel görüntüleri için tıklayınız!

Sadece İstanbul'un değil, Türkiye'nin de en seçkin yerleşim bölgelerinden biri olan Göktürk- Kemerburgaz da yaşanan sel felaketinden nasibini aldı. Kemer Country, Mesa Kemerburgaz Evleri, İstanbul İstanbul, Mesa Yamaçevler, Kemer Life, Rose Residance, Selenium, Zenginbahçe  gibi onlarca seçkin site akşam saatlerinde şiddetini artıran yağmura dayanamadı. Sitelerin neredeyse tamamında otoparklar,  bir bölümünde ise zemin katlar dereden ve alt yapısı yoğunluğu kaldırmadığı için bir nehir yatağına dönüşen İstanbul Caddesi'nden taşan sulara teslim oldu.

Yağmur başladığında Göktürk'te hiç kimse bu modern beldenin de böyle bir felaket yaşayacağını  tahmin edememişti. Gerçi birkaç yıl önce şiddetli yağmurlar nedeniyle dere kenarında yer alan Kemer Country Yalıkonaklar'da bazı evleri su basmıştı ama bu derece şiddetli değildi.

Akşamın ilerleyen saatlerinde yağmur şiddetini artırınca beldenin ortasından geçip artık 3. Köprü  güzergahı olarak anılan yola bağlanan İstanbul Caddesi önce bir dereye sonra da azgın bir nehre dönüştü. Bu azgın nehire de yatağı dar gelince iki yanındaki sitelerin garajlarına doğru akmaya başladı.

Birkaç dakika içinde de tüm sitelerin altında yer alan otoparkları ve depoları birer gölete dönüşmeye başladı. Zamanında fark edip arabalarını tahliye edenler şanslıydı. Geç kalanlar ise 1 metreye ulaşan suların içinde kalan ve çalışamayacak durumdaki arabalarını komşularının ve site görevlilerinin yardımı ile dışarı çıkarıp İstanbul Caddesi'nden mümkün olduğunca uzak ve yüksek noktalara çektiler.

Son yerel seçimlere kadar belde statüsündeyken rütbe-i tenzil olup Eyüp'ün bir mahallesi haline getirilen Göktürk sele teslim olurken tabii ki ortalarda hiçbir yetkili, yetkiliden de vazgeçtik görevli bile ortada yoktu.  Beldedeki pardon mahalledeki itfaiye birimindeki bir avuç görevli ise yüzlerce yardım talebinden sadece bir kaçına yetişebildi.

Meteoroloji'nin yağışların  şiddetini devam ettireceğini açıklamasıyla daha da tedirgin olan belde sakinleri haftasonu boyunca da araçlarını yüzbinlerce dolarlık sitelerinin otoparkları yerine kaldırımlara park edince beldedeki cadde ve sokaklar birbirinden lüks araçların sergilendiği acık hava galerilerine dönüştü.