05 / 05 / 2024

Kempinski, Ankara'da uygun yer bulursa otel açacak!

Kempinski, Ankara'da uygun yer bulursa otel açacak!

çırağan Palace Kempinski Genel Müdürü Henri Blin, œ2010 yılında ciromuzu yüzde 35 artırarak rekor kırdık. Bu yıl hedef yüzde 10. Ankara"da uygun yer bulursak otel açacağız diye konuştu



Bodrum, Belek ve İstanbul"da otelleri bulunan Kempinski, gözünü Ankara"ya dikti. çırağan Palace Kempinski Genel Müdürü Henri R. Blin, œBulunduğumuz bölgede hiç bir zaman ilk 3 olmayı düşünmedik hep birinci olmayı hedefledik. Türkiye"de yeni bir otel açmayı planlıyoruz. Ama doğru lokasyon, doğru bir iş olduğuna inanmamız gerekiyor. Eğer Ankara"da böyle bir yer bulursak bir otel açacağız dedi.

Türkiye"nin en pahalı otellerinden biri olan çırağan Palace Kempinski"de 2010 yılında 3.000 organizasyon düzenlendiğini açıklayan Blin, bu yıl toplantılarda yüzde 10 artış beklediklerini söyledi. Blin, 2010 yılında cirolarını yüzde 35 artırdıklarını ifade ederek, œ2010 rekor senemizdi. En yüksek ciro yaptığımız yıl olan 2008"in bile yüzde 10 üzerinde kapadık. 2011 hedefimiz ise yüzde 10 ciro artışı dedi. En çok misafirin ABD"den geldiğini ifade eden Blin, œİkinci sırada Türk asıllı müşterilerimiz var. Dünyanın birçok ülkesine göç etmiş Türkler, İstanbul"a geldiklerinde bizde kalıyorlar. çok geniş bir kitle dedi. çırağan"ın odalarını yenileme planları olduklarını ifade eden Blin, œBölümler halinde yenileyeceğiz dedi.

Ünlüler suiti

En yüksek oda fiyatının 30 bin euro ile Sultan suit olduğunu ifade eden Blin şöyle konuştu:
œSultan"da, Bill Clinton, bizim eski ve güncel başbakan ve cumhurbaşkanlarımız, Oprah Winfrey, Julio Iglesias, Christina Aguilera ve Ortadoğu prens, prenses, emir ve şeyhleri, Avrupa kraliyet aile üyeleri kalıyor.

˜Kültür Başkenti olmak otellere yaradı"

2010 yılında rekor ciro artışı kaydetmelerinin bir nedeni olarak İstanbul"un Avrupa Kültür Başkenti seçilmesi olduğunu belirten Blin, œGeçen yıl Brezilya"dan otelimizde konaklayan turist sayısı yüzde 55 arttı. Otelcilere çok yaradı dedi.

İstanbul markasının yükseldiğini ifade eden Fransız doğumlu Blin, œ10 yıl önce geldiğim İstanbul hızlı bir değişim içinde. Kültür Başkenti olması zamanlaması da çok iyiydi. Dünya tam krizden çıkmak üzereyken seçilmesiyle tanınırlığı arttı diye konuştu.
Milliyet/Nevin DONAT


Geri Dön