27 / 09 / 2024

Kent Etiler'de en düşük konut fiyatı 27 milyon TL'den başlıyor! İstanbul'a 1.220 konutluk proje geliyor!

Kent Etiler'de en düşük konut fiyatı 27 milyon TL'den başlıyor! İstanbul'a 1.220 konutluk proje geliyor!

MESA, ASL ve KİPTAŞ ortaklığıyla inşa edilen Kent Etiler tanıtıldı. 1.200 adet konutun yer aldığı projede fiyatlar 27 milyon TL'den başlıyor. İşte proje ile ilgili merak edilenler...




İstanbul Etiler'in Akat Mahallesi'nde MESA, ASL ve KİPTAŞ ortaklığıyla 750 milyon dolarlık yatırımla inşasına başlanan kentsel dönüşüm projesi KENT Etiler'in tanıtımı yapıldı. 

KENT Etiler, Koru, Vadi, Cadde, Yamaç ve Rezidans olacak şekilde 5 ayrı etaptan oluşuyor. Dev projede, 1 oda 1 salonda 6,5+1'e kadar konut tipleri bulunuyor. Projedeki konutların büyüklükleri 58 ila 467 metrekare arasında değişiyor. 

Kent Etiler de en düşük konut fiyatı 27 milyon TL den başlıyor! İstanbul a 1.220 konutluk proje geliyor!

KENT ETİLER'DE METREKARE FİYATLARI 9 BİN DOLAR

Akşam Gazetesi'nden Serdar Sağlam'ın haberine göre; KENT Etiler projesinde, toplam 1220 konut, 166 ticari alan ve 96 ofis yer alıyor. Ayrıca projede hak sahiplerinin 647 konut ve 51 ticari ünitesi bulunuyor. 

MESA Holding CEO'su Mert Boysanoğlu, projeyle bölgede 2 milyar dolarlık ticari değer ortaya çıkacağına dikkat çekti. KİPTAŞ'ın arsa sahibi olduğunun altını çizen Boysanoğlu, hak sahiplerinin evlerini bedelsiz alacağına vurgu yaptı. Boysanoğlu, İstanbul'da kentsel dönüşümün hızlı ilerlemesi için kamu-özel işbirliği gerektiğinin altını çizdi.

MESA–ASL Genel Müdürü Ersin Babacan da projede metrekare fiyatlarının 9 bin dolar olduğunu açıkladı. Babacan, konut fiyatlarının 27 milyon TL'den başlayıp 200 milyon TL'ye kadar yükseldiğini belirtti. 

Kent Etiler de en düşük konut fiyatı 27 milyon TL den başlıyor! İstanbul a 1.220 konutluk proje geliyor!

200 DÖNÜM ARAZİDE, YATAY MİMARİYLE İNŞA EDİLİYOR

MESA Holding CEO'su Mert Boysanoğlu, projenin ayrıntıları ile ilgili konuştu ve şunları:

"Tasarımda her detayıyla düşünülmüş, kullanışlı ve konforlu daireler, kaliteli malzeme, titiz işçilik gibi pek çok unsusu peş peşe sayabiliriz. 

Kent Etiler'in 200 dönüm arazisi projemiz için de semtin kentsel gelişimi, sosyal ve ekonomik hayatı için de oldukça önemli bir anlam taşıyor. Sunduğu çağdaş imkanlar, benzersiz lokasyonu, yatay mimarisi, tüm nitelikleri ve kendi kendine yeten küçük ölçekli bir kent kimliği ile KENT Etiler, sakinlerine konforlu ve modern bir yaşam sunuyor."

Kent Etiler de en düşük konut fiyatı 27 milyon TL den başlıyor! İstanbul a 1.220 konutluk proje geliyor!

ARSA ÜRETİMİ ARTARSA FİYATLAR DA DÜŞER

MESA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu da konut fiyatlarında artışın ana sebebinin arsa olduğuna dikkat çekti ve çok arsa üretilirse, arsa değerlerinin aşağı düşeceğine, fiyatların da gerileyeceğine vurgu yaptı. Boysanoğlu, enflasyon düştükçe ve ekonomik görünüm iyileştikçe projelerin hız kazanacağını da belirtti. 

Ersin Babacan, projenin çağdaş özelliklerini açıkladığı konuşmasında "KENT Etiler konsept olarak da kendi özel bahçeleri ile villa yaşamı vadeden Kent Villaları, kesintisiz kent manzarası ile açık havada yaşama ayrıcalığı sunan Çatı Terasları, geniş bahçeleri ile yine yaşamı açık havaya taşıyan Teras Bahçeleri ile çok özel yaşam alanları sağlıyor" ifadelerini kullandı. 

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan 6 Şubat'ı hatırlattı: 'Bu kentteki tüm yapılar da yoruldu' dedi! Son dakika deprem uyarısı! 

İzmir Örnekköy’deki kentsel dönüşüm mağdurlarından eylem!

Avrupa'da konut fiyatları ne oldu? İstanbul mu daha ucuz, Roma mı?

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! İşte kiracı tahliye sebepleri!


 


Geri Dön