27 / 04 / 2024

Kent Hastanesinin yüzde 65ini Mid Europa satın alıyor!

Kent Hastanesinin yüzde 65ini Mid Europa satın alıyor!

İzmirde faaliyet gösteren Kent Hastanesinin yüzde 65ini İngiliz Mid Europa satın alıyor. Fonun başka hastaneler de satın alarak büyümeyi hedeflediği belirtiliyor



Sağlık sektörüne yabancıların ilgisi devam ediyor. İzmirdeki Kent Hastanesinin yüzde 65ini İngiliz Mid Europa adlı fonun satın alacağı belirtiliyor. Mid Europa adlı fonun Kenti satın aldıktan sonra başka hastaneler de satın alarak büyümeyi hedefledigi ifade ediliyor.

Kent Hastanesinin ortakları arasında Bakioğlu Holding ve doktorlar bulunuyor. Grubun bir de Alsancakta Tıp Merkezi var. Ambalaj sektöründe şirketleri bulunan Bakioğlu Holdingin amiral gemisi Bak Ambalaj şirketi.

İzmir Karşıyaka bölgesinde faaliyette bulunan Kent Hastanesinde 57 standart, 17 çift kişilik, 10 suit, 1 de VIP oda bulunuyor.

Abraajın hisseleri de satışta

Son dönemde yabancılarla ortaklık yapan bazı hastaneler şöyle:
* Acıbadem Hastaneler Grubuna 2008 yılında ortak olan Dubaili Abraaj Capital, geçtiğimiz günlerde bu hisselerini satışa çıkardı. Bu hisselere yine dev fonlar talip. Bu fonlar arasında Blackstone, Permira, Bridgestone ve KKRnin olduğu konuşuluyor.
* Bünyesinde Alman Hastanesi başta olmak üzere 18 hastaneyi barındıran Universal Hastaneler Grubuna bu yılın mart ayında uluslararası yatırım ve fon kuruluşları ADM Capital, IFC ve PGGM ortak oldu.
* 2010 Temmuz ayında Memorial Sağlık Grubunun yüzde 40 hissesine İngiliz Argus Capital ile Katar Yatırım Bankası ortak oldu.
* Körfez bölgesinin önemli yatırım fonlarından NBK Capital Dünya Göze 2010 yılında yüzde 30 ortak oldu.
* Medical Park Hastaneler Grubunun yüzde 40ına 2009 yılı Aralık ayında ABDli Carlyle grup ortak oldu.


Yönettiği fon büyüklüğü 3.2 milyar euro

Mid Europa Partners, Orta ve Doğu Avrupaya öz sermaye yatırımı yapan Londra merkezli bağımsız bir şirket. 1999dan bu yana topladığı ve yürüttüğü fonların toplamı 3.2 milyar euroyu buldu. ABnin yeni üye ya da aday ülkelerine odaklanan şirketin Budapeşte, Londra ve Varşovada ofisleri bulunuyor.

Şirket hisse senetleri, sermaye akışlarının yanı sıra, sabit hat, kablosuz hat, kablolu TV, yayıncılık, basın-yayın gibi telekom ve medya, enerji dağıtımı, su va kanalizasyon, atık yönetimi, ısıtma şebekeleri, yenilenebilir enerji alanları; yol, liman, havaalanı, demiryolu lojistiği gibi ulaşım sektörü; madencilik, sağlık, tarım ve tıbbi ürünler gibi diğer alanlara da yatırım yapıyor.
Milliyet


Geri Dön