Kentsel Dönüşüm

Kentlerin dönüşümünde yerel tedarikçiler kullanılmalı!

Projeleri, önerileri, gerçekleştirdiği çalışmalarıyla bölgenin en etkin sivil toplum kuruluşlarından birisi olan AGİAD Başkanı Sefa Noyaner, siyasi beklentilerden uzak sadece Adana'nın yararına katkı sunmaya çalıştıklarını belirtti.

AGİAD Başkanı Sefa Noyaner, "AGİAD'ın en büyük farkının, başkan ve yöneticilerinin herhangi bir siyasi beklentiden uzak, görevlerini amatör ruhla sürdürmeleri olduğunu söyledi.


Partilerimizin milletvekili adaylarını dinliyoruz 


AGİAD Başkanı Sefa Noyaner, 7 Haziran seçimleri öncesi gerçekleştirdikleri "AGİAD milletvekili adaylarını dinliyor" toplantılarının büyük ilgi gördüğünü hatırlatıp," AK Parti, MHP ve CHP adaylarını çağırdık, geldiler, üyelerimize projelerini anlattılar. Bunu 1 Kasım sonrası seçimlerde devam ettiriyoruz. MHP'nin milletvekili adayları sayın Cahit Öztok ve Sinan Gül ü konuk ettik. Bize projelerini anlattılar. Biz de kendilerine önerilerimizi sunduk."diye konuştu. 


Projeleri, önerileri, gerçekleştirdiği çalışmalarıyla bölgenin en etkin sivil toplum kuruluşlarından birisi olan Adana Genç İş Adamları Demeği (AGİAD) Başkanı Sefa Noyaner, siyasi beklentilerden uzak sadece Adana'nm yararına katkı sunmaya çalıştıklarını belirtti. Noyaner, "Ortak paydamız; sevdamız Adana'dır. Adana için atılacak her adımın, çakılacak tek bir çivinin destekleyicisiyiz. "dedi. 


AGİAD'ı "23 yıllık köklü bir çınara" benzeten, derneğin kentte yarattığı sinerji ile birçok sivil toplum örgütünün kurulmasının yolunu açtığını belirten Noyaner, "343 üyesiyle, dünyanın 117 ülkesine 186 milyon dolarlık ihracat yapan, Adana ekonomisinin yüzde 12'sini oluşturan 4.4 milyar dolar ciroluk değer üreten işyerinde 40 bin kişi istihdam eden bir kurum olan AGİAD, Adanalı sevdalısı yöneticileri ile hizmet vermeyi sürdürmektedir" diye konuştu. 


Eğitime büyük katkı 


AGİAD'ın Adana'da Milli Eğitime şu an 2300 öğrenci kapasiteli bir okulu kazandırmış olan nadide STK'lardan birisi olduğunun altını çizen Sefa Noyaner, "AGİAD yöneticilerimizin özveriyle kurmayı başardıkları okulumuzla ilgimiz halen sıcak biçimde devam etmektedir. AGİAD olarak okulun her konudaki ihtiyacı ile ilgili, yöneticilerle sıkı diyalog içindeyiz" ifadelerini kullandı. 

AGİAD'ın en büyük farkının, başkan ve yöneticilerinin herhangi bir siyasi beklentiden uzak, "Adanalılık ruhu ve Adana sevdasıyla"görevlerini amatör ruhla sürdürmeleri olduğunu kaydeden Noyaner, "Bunun için de kamuoyunda ciddiyetle takip edilen, saygınlığı olan bir kurumuz" dedi. 


Meslek ödülleri sinerji yaratıyor Derneğin geleneksel olarak düzenlediği İş ve Meslek Hizmet Ödülleri ile önemli bir organizasyona imza attığını kaydeden Sefa Noyaner, "İş ve Meslek Ödüllerimizin bu yıl ö.'smı çok büyük, dernek tarihinde görülmemiş bir katılımla gerçekleştirdik. Bu ödüllerimiz, bağımsız jüri tarafından değerlendirilen ve Adana iş yaşamında merakla beklenen, büyük ses getiren ödüllerdir.Bu ödüllerimiz, Adana iş yaşamında üyük sinerji yaratmakta, kuruluşları ve girişimcileri daha iyiyi yapmak için teşvik etmektedir" diye konuştu. Noyaner, AGİAD'ın çalışmaları hakkında şu özel bilgileri de verdi: " Ulusal TV'lerden naklen yayınlanan V Challenge yarışlarını yaptık. Adana'nın büyük tanıtımı oldu. TÜSİAD Başkan Vekili Şükrü Ünlütürk'ün de katıldığı Çukurova SİFED ve TÜRKONFED Genişletilmiş Genel Kurulu'na ev sahipliğini yaptık.Bu arada ben de ayrıca doğu illerimizin gelişmesinde önemli rol oynayacak BORGİP projesinde ücretsiz olarak danışmanlık görevi almayı kabul ettim. Doğu illerinde, oradaki iş adamlarına kendi alanımla ilgili örneğin tarım, finans, otomotiv sektörüyle ilgili neler yapılabileceğini anlatacağız. 


Kentlerin dönüşümünde yerel tedarikçiler kullanılmalı 

Adana'da Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi'nde oturum sponsoru olduk.Bu toplantıda, kentsel gelişmeyi desteklediğimizi ancak kentsel gelişmenin de yerel tedarikçilerle sağlanması gerektiğini anlattık. Yani bir kentin değişmesi ve gelişmesi sırasında verilen müteahhitlik ve yan sektör hizmetlerinin o bölgede faaliyet gösteren kişi ve işletmeler tarafından verilmesi gerektiğini kaydettik. Böylece, kentin parası hem dışarıya gitmeyecek hem de kent sektöründe iş ve istihdam açısından büyük bir fayda, hareketlilik yaşanacaktır. Bu da kente olumlu bir katkı sunacaktır. Yine Adana için önemli bir toplantı olan ve açılış konuşmasını yaptığım 'Şehrin Geleceği Geleceğin Şehri' toplantısına katkımızı sunduk. Başkanlığını eşim Burcu Noyaner'in yürüttüğü Kadın Platformumuzu kurdu. Bu platformumuz da önemli etkinliklere imza attı. 


Marinaport çehre değiştirecek 


MARINAPORT ise AGİAD olarak çok önem verdiğimiz bir projedir. Şehrimizin görüntüsünü, çehresini değiştirecek, sosyalitesini, çekim gücünü arttıracak, Adana'ya büyük ekonomik ve sosyal katkı sağlayacak bu proje Adana Valiliği, Büyükşehir belediye Başkanlığı başta olmak üzere tüm belediyelerimizden siyasi partilerimizden, kurum ve kuruluşlarımızdan takdir gördü. Marinaport ile ilgili süreç devam ediyor. Büyükşehir belediyemizinr bü konuda önemli çalışmaları var. İnanıyorum ki tüm Adana'nın katkısıyla, elbirliği, güç birliği için Adana'ya Marinaport'u da kazandıracağız." 



Ünlü işadamı ve ekonomist yazar geliyor


Dernek etkinliklerinin çeşitli alanlarda hız kesmeden sürdüğünü kaydeden Sefa Noyaner, AGİAD'ın çok yakında konuk edeceği Türkiye'nin önemli bir iş adamının başarı öyküsünü, iş yaşamına yönelik görüş ve önerilerini AGİAD üyeleriyle paylaşacağını kaydetti. Noyaner, ayrıca yine Adana'da konuk edecekleri, ekonomist bir köşe yazarının da "Türkiye ve Dünya Ekonomisi'nin Bugünü ve Geleceği" ile ilgili görüş ve düşüncelerini açıklayacağını bildirdi. AGİAD Başkanı her iki konuğun katılacağı konferans ve söyleşilerin Adana'da büyük ilgi göreceğine inandıklarının da altını çizdi. Noyaner, sözlerini "AGİAD iş dünyasının, ülkemizin, bölgemizin, özellikle de Adana'nın sorunlarının çözümü, Adanalının daha mutlu, refah içinde yaşaması, Adana'nın daha sağlıklı bir ekonomik yapıya ve çağdaş donatılara sahip bir kent olması konusunda öncü olma görevini şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da sürdürmeye devam edecek."cümleleriyle tamamladı. 


Milliyet Bussinnes