27 / 04 / 2024

KentPlus Yalova doğayla bütünleşmiş yaşam alanı sunuyor!

KentPlus Yalova doğayla bütünleşmiş yaşam alanı sunuyor!

KentPlus YALOVA Wellness SPA Resort, konut, otel ve sosyal tesis gibi birçok farklı işlevi bir arada bulunduran karma kullanımlı bir kompleks olarak kullanıcılarına yeşille iç içe bir yaşam vadediyor.



Yalova Armutlu’nun Dereliköy yerleşkesinde yükselen Mimar Cengiz Gültek ve Mimar Murat Şahin’in kurucusu olduğu PDG Mimarlar tarafından tasarlanan KentPlus YALOVA Wellness SPA Resort, konut, otel ve sosyal tesis gibi birçok farklı işlevi bir arada bulunduran karma kullanımlı bir kompleks olarak kullanıcılarına yeşille iç içe bir yaşam vadediyor.

Projelerini sahip olduğu tüm potansiyelleri sorgulayarak yenilikçi bir bakış açısıyla ele alan Mimar Cengiz Gültek ve Mimar Murat Şahin liderliğindeki PDG Mimarlar, Emay İnşaat’ın EPP işbirliği ile hayata geçirilen Kentplus Yalova projesinin çıkış noktası olarak arazinin kendine has yapısını kullanmış.

Arazideki mevcut yeşil doku korunarak buna ilave edilen yeşil bantlarla yapı kompleksinin doğal bir atmosfer içinde kaybolmasını sağlayan mimarlar, yeşil dokunun kamusal alan niteliğini ön planda tutarak sokakları taşıt trafiğine kontrollü olarak kapatmış ve her sokağı kullanıcıların yol sonunda adeta küçük bir orman ile karşılaştıklarını hissetmeleri için bu yeşil bantlarla buluşturmuş. 

PDG Mimarlar Kurucu Ortağı Mimar Murat Şahin, tek tip konut üretmek yerine farklı bir yerleşim morfolojisi oluşturduklarını belirtiyor ve ekliyor: “Kentplus Yalova’da birbirini sürekli tekrar eden standart bir tip kullanılmayıp, kimi teras çatılı, kimi kırma çatılı, kimi daha büyük kapalı alanları olan, kimi ise küçük kapalı bir alana sahip fakat daha büyük bahçesi olan farklı tipolojilerin bir araya geldiği, sokakların kimi noktalarda daralıp ara geçişler oluştururken bir başka noktada genişleyerek ufak meydanlara dönüştüğü bir yerleşke oluşturuldu. Böylece 163 blok içerisinde 14 farklı tip blok ve 1001 daire içerisinde 63 farklı tip daire üretildi. Bu sayıya kırma çatılı ve teraslı ayrımı da yaparsak 126 tip üretilmiş oldu.”

PDG Mimarlar, arazinin bir diğer verimli verisi olan termal su kaynaklarını kullanıcıyla buluşturmayı hedefleyen sosyal tesis birimlerini farklı kotlara oturtmayı tercih etmiş ve birimlerin arazi içerisine gömülerek olabildiğince topografya içerisinde gizlenmesini hedeflemiş. Birimler içerisinde tasarlanan yeşil iç avlular ve termal ve soğuk su havuzlarıyla kullanıcıların su ve yeşil birlikteliğiyle çevrelenmesi planlanmış.

Projenin ana konsepti dahilinde konut, sosyal tesis ve otel birimlerinin yanı sıra kapalı otopark, sağlık merkezi, cami, okul ve restoran binalarını da tasarlayan PDG Mimarlar, Kentplus Yalova’da tasarımın ve tasarım sürecinin en önemli yönlendiricisi ve girdisini oluşturan doğal ortamın, kullanıcıların hayat akışına müdahil olmasını hedeflemiş.

Web: http://www.kentplusyalova.com


Geri Dön