Kentsel Dönüşüm

Kentsel dönüşüm Anadolu'ya kayacak!

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, "2023'e kadar nitelikli konut ihtiyacı İstanbul gibi metropoller dışına da taşınarak Anadolu şehirlerinde artacak. Sektör yeni pazar keşifleriyle giderek güçlenecek" dedi..

2023 hedefi dünyanın ilk 10 ekonomisine girmek olan Türkiye'de gayrimenkul sektörü ile ekonomik büyümenin doğru orantılı olduğunu belirten Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, "Son 4 yılda ekonomik büyümeye paralel sektörün yaklaşık her yıl ekonominin 1.5 katı büyüdüğünü gözlemliyoruz. 

Türkiye ekonomisi 2010-2014 arası ortalama yüzde 6 büyürken inşaat sektörü yüzde 9.3 büyüdü. Bu trendin; gelişen yeni pazarların ve büyüyen yabancıya satışın etkisi ile devam edeceğini öngörüyoruz" diye konuştu. 


Türkiye'nin 2023 vizyonunda kişi başı milli gelirin 10 bin 570 dolardan 20 bin dolara çıkmasının beklendiğini, 2014 itibariyle yaklaşık 700 milyar dolar olan GSMH'nin, 2023 yılında 2 trilyon dolar olarak öngörüldüğünü vurgulayan Elmas, "Ayrıca şu anda yaklaşık 77 milyon olan nüfusumuz da 2023 yılında yaklaşık 85 milyona ulaşacak. Artan nüfus ve gelir ile birlikte nitelikli konut ihtiyacının İstanbul gibi metropoller dışına da taşınarak belli ölçüde Anadolu şehirlerinde de artacağını ve sektörün yeni pazar keşifleriyle giderek güçleneceğini tahmin ediyoruz. Ayrıca kentsel dönüşüm ve yeni pazarlardaki büyük ölçekli kamu yatırımlarının da bu konuda büyük etkisi olacağını düşünüyoruz" şeklinde konuştu. 


NÜFUSU YÜKSEK İLLER ÖNE ÇIKACAK 

Elmas, konut veya gayrimenkul yatırımının klasik anlamıyla "ananevi" bir yatırım aracı iken, tüketicilerin seçiciliği, bilinçlenmesi ve bireysel yatırımcılar olarak gayrimenkul vizyonlarını geliştirmelerine paralel olarak her döneme özel yeni yatırım kriterlerinin şekillendiği "dinamik ve trend" bir yatırım aracı haline geleceğini, özel ve kamu yatırımları ile güçlenecek yeni şehirlerin yeni pazarlar haline gelebileceğini ve bu noktada nüfus artışı yüksek olan illerin ön plana çıkacağını kaydetti. 



Sabah ek