05 / 07 / 2024

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, orman alanlarını, tarım arazilerini satıyor! Kadıköy'de 292 milyon TL'lik dev satış!

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, orman alanlarını, tarım arazilerini satıyor! Kadıköy'de 292 milyon TL'lik dev satış!

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'nın ihalelerini 9 Temmuz'da başlatacağı 51 ildeki 865 adet arsa satışının detayları dikkatleri çekti. İşte o satışla ilgili tüm ayrıntılar...



Geçtiğimiz aylarda afet yasası değiştirildi ve  ‘rezerv alan’ tanımı genişletildi ardından da Kentsel Dönüşüm Başkanlığı adında yeni bir kurum kuruldu. Kentsel Dönüşüm Başkanlığı tarafından 51 şehirde yer alan 865 adet gayrimenkul satışa sunuldu. 

Gazete Duvar köşe yazarı Bahadır Özgür, bugünkü köşesinde Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'nın satışlarını kaleme aldı. Özgür, konuya ilişkin yazısında "Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, kentsel dönüşüme dair bütün işleri yürütmenin yanında, esas olarak gelir yaratmak için kamuya ait her türlü gayrimenkulü satma, inşaat şirketi kurma ve özel şirketlere ortak olma yetkisini elinde bulunduruyor. Yani bir ‘varlık fonu’ da kamu arazileri için kuruldu denilebilir" şeklinde konuştu. 

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'nın ilk işi Alaçatı’dan Ağrı'ya, Çanakkale’den Batman’a tam 51 kentte, toplamı 2 milyon 291 bin metrekare olan 865 adet araziyi satışa sunmak oldu. Gayrimenkullerin satış ihaleleri 9 Temmuz tarihinde başlayacak.

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, orman alanlarını, tarım arazilerini satıyor! Kadıköy de 292 milyon TL lik dev satış!

İSTANBUL KADIKÖY'DE 292 MİLYON TL'LİK SATIŞ

Bahadır Özgür, satışta çok sayıda tarım arazisinin yer aldığına, Kırklareli başta olmak üzere Ankara’nın Haymana, Polatlı ve Sincan ilçelerinde, Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde ve Afyonkarahisar’da büyük tarım ve hayvancılık yapılan arazilerin satılacağına dikkat çekti. 

Afyonkarahisar’da besilhaneler (besi yapılan alanlar) de ihaleye verildiğini aktaran Özgür, Antalya’nın Manavgat ve Konyaaltı ilçelerinde ise oldukça büyük çapta üç adet günübirlik tesis alanının satılacağını ve Eskişehir’de orman alanının da elden çıkarılacağını belirtti. 

"Pakette bir başka dikkat çeken şey yine fazla sayıda park, sosyal tesis, kültür, spor ve oyun alanlarının yer alması. Örneğin; Didim’in Hisar Mahallesi'nde arada kalmış, ağaçlarla dolu yegane oyun alanı listede bulunuyor. Aynı şekilde Cumhuriyet Mahallesi'nde 3 bin 736 metrekarelik sosyal tesis arazisi de satışta" diyen Özgür, İstanbul’un Kadıköy ilçesinde sosyal ve kültür tesisine ayrılmış 4 arsaya dikkatleri çekti. 

İstanbul’un Kadıköy ilçesinde satışı yapılacak gayrimenkullerin bölgedeki okulların yakınında veya bitişiğinde yer aldığının altını çizen Özgür, "3410 ada 2. parseldeki 4 bin 118 metrekare sosyal tesisi alanı 144.1 milyon lira, 3465 ada 2. parseldeki 6 bin 488 metrekare özel sosyal ve kültür tesisi alanı 292 milyon lira, yine 3471 ada 2. parseldeki 2 bin 150 metrekare sosyal tesis alanı 75.2 milyon lira ve 3473 ada 2. parseldeki 3 bin metrekarelik kültürel tesis alanı da 164.2 milyon lira muhammen bedelle satılıyor" dedi. 

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, orman alanlarını, tarım arazilerini satıyor! Kadıköy de 292 milyon TL lik dev satış!

ANKARA'DAKİ SİT VE ARKEOLOJİ ALANI ARSALAR SATIŞTA

Ankara'da ise 37 adet arsanın satılacağını dile getiren Bahadır Özgür, "Arsalar Çubuk, Sincan ve Akyurt’ta yoğunlaşmış durumda. Çubuk Esenboğa’daki arsalar imar planına göre 18 kata kadar izin tanınan konut alanları. Sincan’da satılacak arsaların üç tanesi ise hayvan barınağı şeklinde kullanılan yerler. Bala’da ise Sarıhöyük’te yer alan 1. Derece SİT ve 3. Derece arkeoloji alanı olan ve bu koruma statüsünden çıkarılan iki arsa satışa sunuldu" bilgilerini verdi. 

İZMİR'DE RİSKLİ ALANLAR SATILIYOR

Özgür, yazısında "Dikili’deki satışlar yapılaşmanın nasıl yoğunlaşacağına işaret ediyor. Bayraklı’da satılacak en değerli arsada ise imalathane alanı, belediye hizmet alanı ve mesleki teknik öğretim alanı bir arada yer alıyor. Bir başka ilginç bölge ise Kemalpaşa. Burada imar durumunda ‘riskli alan’ ibaresi bulunan toplam beş arsa mezata satılıyor" bilgilerini verdi. 

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, orman alanlarını, tarım arazilerini satıyor! Kadıköy de 292 milyon TL lik dev satış!

Gazete Duvar köşe yazarı Bahadır Özgür, üç büyükşehir dışında ise en çok arsanın satılacağı kentlerin Malatya, Kahramanmaraş, Samsun, Şanlıurfa ve Mardin olduğunu aktararak, "Malatya’da deprem konutlarını yetiştiremeyen hükümet, bunun yerine tümü Doğanşehir’de olan 139 arsayı satarak yeni bir şehir kurulmasını sağlayacak. Kahramanmaraş’ta da satışların tümü depremde ağır yıkım yaşayan Pazarcık’ta" ifadelerini kullandı. 

Samsun, Konya ve Mardin’de hem adet olarak hem de metrekare olarak rekor düzeyde arsa satışı yapılacağının altını çizen Özgür, Konya’da Göden’de neredeyse yeni bir şehir kurulduğunu, kentleşme konusunda ciddi sıkıntılar yaşayan Samsun’da da üç ilçeye bir o kadar yer daha ekleneceğini dile getirdi. 

Özgür, Kentsel Dönüşüm Başkanlığı için uzmanlar, mimarlar, şehir plancılarının 'Emlak şirketi kuruldu' dediğini anımsattı. 

Uzmanlar uyardı: Kiralardaki artışlar kent içi göçü artırabilir!

Son dakika altın fiyatları! Geri sayım başladı! Altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? 

Milli Emlak'tan şimdi de 13 bin TL'den başlayan fiyatlarla arazi fırsatı! KDV'den muaf arazileri sakın kaçırmayın!

Yüzde 25 sınırı kalktı, kiralarda karışıklık bitmedi: Boş konutlara ve metrekare bedellerine zam sınırı gelsin!


 


Geri Dön