27 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm bir zorunluluk diyen Refik Tuzcuoğlu belediyelere çağrıda bulundu! Sahada daha aktif olmalısınız!

Kentsel dönüşüm bir zorunluluk diyen Refik Tuzcuoğlu belediyelere çağrıda bulundu! Sahada daha aktif olmalısınız!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandıracaklarını ifade ederek, belediyelerin sahada daha aktif olmaları konusunda çağrıda bulundu. 



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından İstanbul’da düzenlenen ‘Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şûrası’nda, afetlere hazırlıklı bir Türkiye için kentsel dönüşümün tek çare olduğu vurgulandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, kentsel dönüşüm konusunun her daim gündemde olması gerektiğine vurgu yaptı.

Kentsel dönüşüm bir zorunluluk diyen Refik Tuzcuoğlu belediyelere çağrıda bulundu! Sahada daha aktif olmalısınız!

KENTSEL DÖNÜŞÜM BİR ZORUNLULUK! 

Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, Şura’nın tamamlanmasının ardından kentsel dönüşümün öneminin altını çizdi, kentsel dönüşümün bir zorunluluk olduğa vurgu yaptı.

Tuzcuoğlu,bir aylık bir süre içerisindeçok somut örneklerinin görüleceğini ve değerlendirmeleri ve Şûra’nın etkilerini inşallah Sayın Bakanımız, Şûra’dan sonraki bir hafta içerisinde kamuoyuyla bir bildirge olarak paylaşılacağını açıkladı.

Tuzcuoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde kentsel dönüşüm seferberliğinin başlatıldığını ve bu alanda büyük mesafe kat edildiğini ifade etti.  Özellikle son zamanlarda yaşanan depremlerin vatandaşı daha hassas hale getirdiğine dikkat çekti.

BELEDİYELER SAHADA DAHA AKTİF OLMALI!

Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandırılması gerektiğini ifade ederek, belediyeleri de sahada daha aktif olarak sahada daha aktif olarak dönüşüm yapmaya davet etti.

Kentsel dönüşüm konusunun her daim gündemde tutulması gerektiğini vurgulayan Tuzcuoğlu, “Sağlıksız yapıları ortadan kaldırıp yerine yeni, kimlikli, mahalle kültürünü yaşattığımız güvenli konutları yapmamız gerekiyor.

Kentsel dönüşüm ile ilgili sorunların çözümü için yeni formüller geliştirileceğini dile getiren Tuzcuoğlu, “Şûra’mızla birlikte biraz daha kentsel dönüşüm uygulamalarında sahada daha etkin bir şekilde yer aldığı, bugüne kadar yaşanan problemlerin bertaraf edildiği, bazı önümüze çıkan birtakım problemleri ve sorunları çözebileceğimiz ve yeni formülleri geliştireceğimiz bir süreci başlatıyoruz.” dedi.

Kentsel dönüşüm bir zorunluluk diyen Refik Tuzcuoğlu belediyelere çağrıda bulundu! Sahada daha aktif olmalısınız!

İSTANBUL'U AYRICA DEĞERLENDİRİYORUZ!

Bakan Yardımcısı Tuzcuoğlu, İstanbul’u ayrıca değerlendirdiklerini belirterek, “Vatandaş, kamu, belediyeler, yerel yönetimler; bir araya gelebildiği takdirde üstesinden gelemeyeceğimiz problem olmayacak. Bu konuda bilinçlenmenin de biraz artması gerekiyor.

Yani kentsel dönüşüm konusunu biz gündemden çıkartamayız. Kentsel dönüşüm elzemdir. Önümüzde İstanbul ve Marmara süreci var. İstanbul bu Şûra’da çok önemli bir başlık olarak yer aldı. Dolayısıyla İstanbul’u da ayrıca değerlendiriyoruz. Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla birlikte riskli alanları bir an evvel ayağa kaldırmalıyız.

Önümüzde İstanbul ve Marmara süreci var. İstanbul bu Şûra’da çok önemli bir başlık olarak yer aldı. Dolayısıyla İstanbul’u da ayrıca değerlendiriyoruz.

Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla birlikte riskli alanları bir an evvel ayağa kaldırmalıyız. Sağlıksız yapıları ortadan kaldırıp yerine yeni kimlikli, mahalle kültürünü yaşattığımız güvenli konutları yapmamız gerekiyor. Yani bu hazırlığı bir an önce yapmamız gerekiyor. Burada kaybedecek bir zamanımız yok.

İstanbul'un dönüşümü için 4 ayaklı plan geliyor: Kentsel dönüşümde özel birim olacak!

İstanbul'da kentsel dönüşümün yol haritası hazır: 179 bin konut dönüşüyor!

Geri Dön