17 / 09 / 2024

Kentsel dönüşüm dev kiralık ev talebi oluşturdu!

Kentsel dönüşüm dev kiralık ev talebi oluşturdu!

Konut satışları 3 yılın en yüksek ağustos ayı rakamını gördü. Uzun zaman sonra reel olarak aylık yüzde 1,1 artan konut fiyatlarıyla ilgili uzman isim satılık ve kiralık konut piyasası ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.




Konut fiyatları uzun zaman sonra reel olarak aylık yüzde 1.1 arttı. Buna rağmen konut satışarı en yüksek Ağustos ayı rakamlarına ulaştı. Sektörde konutların toplandığını söyleyen Araştırmacı yatırımcı Serhat sosyal medya hesabından çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Araştırmacı yatırımcı Serhat, konut fiyatlarındaki reel artışa rağmen satışların arttığını öte yandan kentsel dönüşüm ile kira talebinin artmaya başladığına dikkat çekti ve asıl önemlisi barınma krizine değindi. 

İşte Araştırmacı yatırımcı Serhat'ın sosyal meyda hesabı X'ten yaptığı o paylaşım ve gelen yorumlar... 

serhat @fxfinans

Konut satışları yine 3 yılın en yüksek Ağustos ayı rakamı  Topluyorlar, reel faiz varmış kredi yokmuş.. akıllı para stabil konut fiyatlarını değerlendiriyor.. Ertelenen orta kesimin talebi her geçen gün birikiyor.
Arz hala dar. Kentsel Dönüşüm dev kiralık ev talebi oluşturdu

Konut fiyatları uzun zaman sonra reel olarak aylık %1.1 artmış oldu. Üzücü bir sürece daha giriyoruz. Barınma krizi.

Kentleşme, göç, riskli bölgelerde yerleşim, genç nüfus, daire başına giderek azalan fert sayısı, dönüşümü bekleyen devasa stok... Bunlara hızlı cevap veremedik maalesef. 10 - 20  yıl sonra bunlara en büyük bir sorun daha eklenecek.

 

Kira artışları son bir ayda konut fiyatlarındaki artışa yetişti! Kiraların 1 yıl daha artması bekleniyor!

Konut fiyatlarında 'reel düşüş' tam gaz devam! İstanbul, İzmir, Ankara'da konut fiyatları nasıl değişti? 

 


Geri Dön