08 / 11 / 2024

Kentsel dönüşüm için vekalet verilir mi?

Kentsel dönüşüm için vekalet verilir mi?

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında, ekonomik ömrünü tamamlamış riskli binalar yıkılıp, yerine zeminin elverişli olması koşuluyla yeni sağlam binalar yapılıyor. Peki, kentsel dönüşüm için vekalet verilir mi?




Kentsel dönüşüm için vekalet verilir mi?

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında, ekonomik ömrünü tamamlamış riskli binalar yıkılıp, yerine zeminin elverişli olması koşuluyla yeni sağlam binalar yapılıyor.


Bu süreçte öncelikle binalarının "riskli yapı" niteliği taşıdığını düşünen kimselerin bir dilekçe ile başvuruda bulunarak riskli bina raporu almaları gerekiyor. Peki, kentsel dönüşüm için vekalet verilir mi?


Kentsel dönüşüm vekalet..

Kentsel dönüşümde vekaletname verilerek de başvuru yapılabiliyor.  Vekaletname ile yapılacak başvurularında belgelere ek olarak riskli yapı malikine vekalet eden kişinin vekaletname örneği ve nüfus cüzdanı fotokopisi gerekiyor.


Ancak, burada dikkat edilmesi gereken husus, vekaletname verirken hangi iş için verildiğinin özellikle belirtilmesi gerekiyor. 


Örneğin, kentsel dönüşüm faiz desteği aşamasında; vekaletname ile yapılacak başvurularda, vekaletnamede "6306 sayılı Kanun kapsamında yapılacak kredi başvurusu için yetki verilmesi" ibaresinin yer alması gerekiyor.


Kentsel dönüşüm başvuru dilekçe örneği:

 

 …./…../201.. 


.................................... Şirketi'ne

 

…………….. ili, …………….. İlçesi, …………… Mah., ……………..  Cad., …………… Sok. , …………….. Apt., No:…….. tapuda ……….Pafta,  ……….. Ada, …………. Parsel sayılı Yapıda Kat Malikiyim. Çevre ve 

Şehircilik Bakanlığı Lisanslı Kuruluşu olarak 6306 sayılı kanun kapsamında; Binamız RİSKLİ YAPI TESPİT RAPORU’ nun hazırlanması için gereğinin yapılmasını arz ederim. 

 

 Adı Soyadı 

 İMZA 

 

EKİ : 

1. Tapu Fotokopisi 

2. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi 

3. Tapudan alınmış Bina Kat Maliklerinin 

 Hisse Oranlarını Gösterir Belge/ Takyidat 

4. Belediyeden Alınmış Binanın Statik Projesi veya 

 Statik Proje Olmadığına dair resmi yazı 

5. Belediyeden UAVT ( Ulusal Adres Veri Tabanı ) Yazısı 

 ( Yerleşim Yeri Adresi Doğrulama Yazısı ) 

6. Vekaletname 

7. Şirket İmza Sirküsü ve Şirket Yetkilisi 

 Nüfus Cüzdanı Fotokopisi 


BAŞVURU SAHİBİNİN : 

Adresi :……………………………. 

………………………………………. 

………………………………………. 

Tel : ………………………………… 

Cep :………………………………… 


Kentsel dönüşüm süreci nasıl işleyecek?


Geri Dön