Emlak Terimleri

Kentsel dönüşüm itiraz dilekçesi 2022!

Bina sakinleri oturdukları binanın riskli olarak tespit edilmesi halinde itiraz etme hakkını kullanabiliyor. İşte kentsel dönüşüm itiraz dilekçesi 2022...Ülke genelinde bütün binalar 6306 sayılı Kanun kapsamında olup, Binanın bulunduğu yere, yaşına, deprem bölgesine bakılmaksızın, “riskli” olarak tespit edilen bütün binalar için Kanun hükümlerinden yararlanılıyor

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli olarak tespit edilen yapılar yıkılarak yerine yeni yönetmeliklere uygun binalar inşa ediliyor. Ülke genelinde bütün binalar 6306 sayılı Kanun kapsamında olup, Binanın bulunduğu yere, yaşına, deprem bölgesine bakılmaksızın, “riskli” olarak tespit edilen bütün binalar için Kanun hükümlerinden yararlanılıyor.

Riskli olarak tespit edilen yapının malikleri alınan riskli raporuna itiraz edebiliyor. Peki, kentsel dönüşüm itirazı nasıl yapılır? İşte kentsel dönüşüm itiraz dilekçesi 2022...

KENTSEL DÖNÜŞÜME NASIL İTİRAZ EDİLİR?

Malikler ya da kanuni temsilcileri, bir yapının riskli olarak tepit edilmesi halinde, bu tespite ancak onbeş gün içinde itiraz edilebiliyor. Bu sürenin geçmesi halinde itiraz hakkı da düşmüş oluyor. Onbeş günlük hak, tapu müdürlüğünce yapılacak tebligattan sonra başlıyor. 

Kentsel dönüşüm itirazı İstanbul, İzmir, Bursa’da Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüklerine, diğer illerde ise, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri’ne verecekleri bir dilekçe ile yapılabiliyor.
 

KENTSEL DÖNÜŞÜME İTİRAZ EDİLİRSE NE OLUR?

İtirazları inceleyecek olan teknik heyet, üniversitelerden bildirilen dört üye ile ikisi inşaat mühendisi ve biri de jeoloji veya jeofizik mühendisi olmak üzere, Bakanlık teşkilâtında görev yapan üç üyenin iştiraki ile yedi üyeli olarak teşkil edilir.

Teknik Heyetin, riskli bina raporunu uygun bulması halinde rapor kesinleşir ve yıkım süreci başlar. İtiraz sonucunda binanın riskli olmadığına karar verilmesi halinde tapuya konulan şerh kaldırılır.

KENTSEL DÖNÜŞÜM İTİRAZ DİLEKÇESİ 2022


Tarih: ..../ ..../....

İSTANBUL ALTYAPI VE KENTSEL DÖNÜŞÜM MÜDÜRLÜĞÜ’NE

Konu: İtiraz

İstanbul ili, ............. ilçesi, ................ mahallesi, ........... sokak, no:.........., ................ apartmanı adresindeki ......... pafta, ........... ada, .............. parsel sayılı taşınmazda bulunan binamız için  .......................... tarafından düzenlenmiş olan ‘Risk Raporuna’ ve ilgili yıkım kararına itiraz ettiğimi bildirir gereğinin yapılmasını tarafınızdan talep ederim.

Kentsel dönüşüm kredisi 2022 ne kadar oldu?

Kentsel dönüşüm kira yardımı için gerekli belgeler 2022!

Kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl ve nereden alınır?