Emlak Terimleri

Kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl ve nereden alınır?

Kentsel dönüşüm kira yardımı almayı düşünen vatandaşlar başvuru adımlarını araştırıyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl ve nereden alınır?Bu süreçte riskli yapısı yıkılan malik, kiracı ve ayni hak sahipleri finansal desteklerden faydalanabiliyor

6306 numaralı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’a göre afet alanında bulunduğu tespit edilen gayrimenkuller, kentsel dönüşüm çerçevesine yıkılıp yeniden inşa ediliyor. Bu süreçte riskli yapısı yıkılan malik, kiracı ve ayni hak sahipleri finansal desteklerden faydalanabiliyor.

Kentsel dönüşüm finansal yardımları arasında kira yardımı da bulunuyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl ve nereden alınır? Kentsel dönüşüm kira yardımı kimlere, kaç ay verilir?

Kentsel dönüşüm kira yardımı malikler ve kiracılar tarafından yapılabiliyor. Her iki taraftan istenen belgeler farklılık gösteriyor.

MALİKLERİN KİRA YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Malikler, riskli yapıdaki konut ve işyerleri için kira yardımı başvurusunu aşağıda belirtilen bilgi ve belgelerle yapacaktır.
a) Başvuru dilekçesi,
b) Başvuru sahibinin tüzel kişi olması halinde firmayı temsil yetkisine sahip kişiye ait imza sirküleri,
c) Riskli yapının tahliye edildiğine dair Adres Bilgileri Raporu 2 veya ilgili belediyesinden alınacak yazı, ç) Tapu belgesi ve Güncel Taşınmaz Kaydı, 3 4 d) Riskli yapının yıkım bilgisinin A.R.A.A.D. Bilgi Sistemine girilmiş olması, e) Hak sahibine/vekiline ait T.C. Ziraat Bankası A.Ş. vadesiz TL hesap cüzdanı fotokopisi.

KİRACILARIN KİRA YARDIMI BAŞVURUSU

Riskli yapıda ikamet eden kiracılar, kira yardımı başvurusunu aşağıda belirtilen bilgi ve belgelerle yapacaktır. 

a) Başvuru dilekçesi, 
b) Kiracının, riskli yapı için A.R.A.A.D. Bilgi Sistemi üzerinden Yapı Kimlik Numarası alındığı tarihte riskli yapıda ikamet ettiğine ve riskli yapıyı tahliye ettiğine dair eski ve yeni adreslerini gösteren Adres Bilgileri Raporu, 
c) Riskli yapının yıkım bilgisinin A.R.A.A.D. Bilgi Sistemine girilmiş olması, 
d) Kiracıya/vekiline ait T.C. Ziraat Bankası A.Ş. hesap cüzdanı fotokopisi. 

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2022 ne kadar?

Riskli yapı yıkım süresi 2022 ne kadar?

Kentsel dönüşüm kredisi 2022 ne kadar oldu?