27 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm kira yardımı şartları 2022!

Kentsel dönüşüm kira yardımı şartları 2022!

Kentsel dönüşümde sunulan finansal desteklerden kira yardımı almak isteyenler şartları merak ediyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı şartları 2022 nelerdir?



Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’a göre afet alanında bulunduğu tespit edilen gayrimenkuller, yıkılarak yeniden inşa ediliyor. Bu süreçte riskli yapısı yıkılan malik, kiracı ve ayni hak sahipleri finansal desteklerden faydalanabiliyor.

Kentsel dönüşümde vatandaşlarca en çok merak edilen hususların başında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın anlaşmalı bankalarca sağladığı faiz desteği ve kira yardımı destekleri geliyor.

Kentsel dönüşüm kira yardımı şartları 2022!

Bakanlıkcher bölgeye göre maliklere 18 aya kadar kira yardımı sağlıyor. Uygulamadan kiracılar ise 2 kira bedeli oranında yararlanıyor, kiracılar için kanun kapsamında faiz desteği de sağlanabiliyor. 

Kimi zaman kentsel dönüşüme giren yapıdaki malikin birden fazla konutu bulunabildiği gibi, hem işyeri hem konutu da bulunabiliyor. Bu durumda alınacak kentsel dönüşüm kira yardımı detayları merak ediliyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı şartları 2022 nelerdir?


Geri Dön